Home » Hardware » Guide: Her er de nye stærke funktioner i Photoshop
Guide: Her er de nye stærke funktioner i Photoshop

Guide: Her er de nye stærke funktioner i Photoshop

Share

Photoshop fik en omfattende opdatering for nylig. Version 2020 tilfører en række forbedringer over hele brugerfladen, men holder sig tilbage, når det gælder ændringer af udseendet. Her gennemgår vi nogle af de vigtigste nyheder i det hæderkronede billedprogram

1 Objektmarkering

Dette er sandsynligvis den fremmeste af de nye funktioner, fordi det virker lidt som magi. Brugere af Photoshop Elements 2019 kender den allerede, da funktionen – overraskende nok – dukkede op hos CC’s lillebror et helt år, før den kom til hovedprogramserien. Måske var det en slags test.

Uanset hvad, er funktionen nu med, og den fungerer nogenlunde. Er et objekt klart defineret mod en klar baggrund, er funktionen i stand til at vælge det. Hvis skillelinjen ikke er klar optegnet, eller hvis objekt og baggrund er af samme farve, kan det blive svært.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 2

Alligevel er det som regel tilstrækkeligt til, at du føres videre til næste punkt: ”Vælg og maskér …”, medmindre du inden skal udfylde et par huller med ”Hurtigt markeringsværktøj” fremfor at fifle rundt ved at gøre det manuelt.

2 Brug af objektvalg

Du finder Objektmarkeringsværktøj gemt i værktøjslinjen sammen med resten af markeringsværktøjerne. Det ligner en firkant med en pil ved siden af. For at bruge det skal du trække et rektangel omkring det objekt, du vil vælge, og slippe. Programmet gør resten.

Du har et par valgmuligheder. I stedet for at trække et rektangel, kan du bruge Polygonlassoværktøjet til mere præcist at optegne objektet, du vil markere. Når det fungerer, fungerer det godt, som du kan se på vores billede af en spækhugger [Billede A].

Se også:  Dét elsker danskerne at fotografere med deres mobil

Billede A

Markeringslinjen ligger tæt langs opdelingen mellem hval og hav, selvom billedet ikke er det skarpe-ste, hvilket kun efterlader et mindre område under finnen, der skal finpudses. Vores billede af kænguruen klarede sig mindre godt. Selv ved hjælp af lassoen var det ikke nok til at få programmet til at vælge nederste del af ryggen, fordi dyrets farve er meget lig baggrundsfarven [Billede B].

Brug af Photoshops eksisterende funktion ”Vælg emne” for at udvælge en markering fangede meget af underbenet, men tilføjede også stenstykket bag kænguruens hoved.

Billede B

TAGS
adobe
Billedbehandling
foto
photoshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S