Home » Sikkerhed » Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser
Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

Share

Vi føler os relativt sikre, når vi brugere vores computer og smartphone på vores eget trygge wi-fi i hjemmet. Men hvad når du rejser? Hvad skal du være opmærksom på, når du bruger fremmede netværk, hvad skal du undgå at lægge på sociale m.m. Her er 10 gode råd, der kan holde dig sikker på ferien

Vinterferien er over os og mange danskere ser muligheden for at glemme den travle hverdag ved at pakke kufferten og tage et smut sydpå.

Noget som de fleste aldrig glemmer at tage med på ferien er det digitale udstyr.

Efter en hel dag fyldt med en masse indtryk, er der mange der foretrækker at tjekke sin mail eller se hvor mange likes det seneste Facebook-billede har fået.

Se også:  Hackere lytter med på danske virksomheders telefonopkald

Der kan dog være faldgruber, når man medbringer sin smartphone, tablet eller laptop på ferien. Så inden du logger på det første trådløse netværk du finder, så læs med her, hvor IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IT-firmaet AnyTech365 giver dig 10 råd til, hvordan du bedst muligt kommer gennem vinterferien med dit digitale udstyr.

1. Tag altid en backup inden afrejse

Inden afrejse er det altid en god idé at tage en backup af dine vigtige filer, billeder og alt det du ikke vil miste i tilfælde af at dine personlige data bliver stjålet enten fysisk eller online. Du kan bruge en ekstern harddisk eller uploade i skyen. Så kan du tage afsted på ferie med ro i sindet, hvis uheldet skulle være ude.

Se også:  Nu er Canon også ramt af kæmpe ransomware-angreb - flere services nede
2. Beskyt dine digitale enheder

Sørg for at din smartphone, tablet eller laptop er opdateret med det nyeste software. Det gælder både apps og opdateringer. Ofte er opdateringer til styresystemet utrolig vigtige, da de er med til at lukke små huller i systemet. Installér også et antivirus-program. Ikke bare på computeren, men også på din smartphone og tablet.

3. Find din mobiltelefon

Indstil din mobil, så du kan spore hvor den er, hvis den bliver stjålet. Du har også mulighed for at slette al data på den, selvom du ikke er i nærheden af den. Hav også et telefonnummer klar, som du kan ringe til for at spærre dit sim-kort, hvis det skulle blive nødvendigt.

TAGS
mobilsikkerhed
rejse
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S