Home » Styresystem » Guide: Gør Windows sjovere og flottere
Guide: Gør Windows sjovere og flottere

Guide: Gør Windows sjovere og flottere

Share
Gør Stifinder mere praktisk
Tilpas mappadfærd

Windows kan instrueres i at behandle mapper på en bestemt måde afhængigt af indholdet. Højreklik på en mappe, og vælg Egenskaber > Tilpas for at optimere den til en bestemt filtype, for eksempel Billeder eller Dokumenter.

Nye mappeikoner

Under Tilpas kan du også ændre mappeikonet. Nyttigt, hvis du vil have en mere visuel oversigt over indholdet. Klik på ”Skift ikon …” for at gennemse ikoner (shell32.dll er valgt som standard). Du kan også vælge tidligere oprettede eller downloadede ikoner (ICO). Se trin-for-trin-vejledningen på næste side for at udtrække ikoner fra andre filer. Alternativt klikker du på ”Vælg fil …” for at vælge et billede i stedet. Muligheden er perfekt til mapper med fotos, hvor du hellere vil fokusere på et af billederne i mappen i stedet for at Windows viser flere samtidig.

Personliggør mapper ved at tildele dem ikoner eller billeder som en visuel reference til deres indhold.

Personlig mappevisning

Windows husker også eventuelle tilpasninger, du udfører på en mappe. Efter åbning skifter du til ”Vis” i Stifinders Bånd. Her kan du eksperimentere i sektionerne ”Layout” og ”Aktuel visning” og anvende indstillinger, som vil forblive specifikke for den pågældende mappe.

Se også:  Stor sikkerhedsbrist i Windows: Opdater din computer med det samme
Juster ikon-afstanden

Brug Winaero Tweaker til yderlige justeringer. Naviger til Avanced Appearance Settings > Icons, hvor du kan justere vandret og lodret afstand mellem ikoner i Stifinder og på Skrivebordet samt ændre standardskrifttypen, der bruges til at vise navne.

Arranger Stifinders ruder

Stifinder har, som standard, to paneler: Navigationsrude og Detaljerude. Du kan tilføje et eksempelvindue via fanebladet ”Vis”, plus gendanne biblioteker i Navigationsrude ved at klikke i det og vælge ”Vis biblioteker”.

Tilpas afstanden mellem ikoner med Winaero Tweaker, du skal logge af og på for at aktivere.

Konfigurer Hurtig adgang

Sektionen Hurtig Adgang i Navigationsrude er smart. Du kan trække ofte brugte mapper ind her for at knytte dem til sektionen. Du kan også klikke og trække eksisterende poster for at omrangere rækkefølgen eller højreklikke for at frigøre dem.

Ryd ud i Navigationsruden

Navigationsrude kan fyldes med for mange poster, du ikke bruger. Lug ud ved at gennemgå listen og fjern uønskede poster med Winaero Tweaker. Gå til File Explorer > Navigation Pane – Standard Items”. Vil du tilføje egne links, vælger du ”Navigation Pane – Custom Items”.

Tilpas elementer

I Navigationsrude kan du omdøbe ikonerne for Hurtig adgang, bibliotekerne og Denne pc via Winaero Tweakers Stifinder-sektion. Du ændrer på samme måde, som du ændrer et mappeikon.

Søgning via faner og pop-op-forhåndsvisninger er blot et par af QTTabBars mange muligheder.

Tilpas Denne pc

Da de fleste nok åbner Stifinder i mappen Denne pc, hjælper det, hvis du kan skræddersy den til dine behov. I Ultimate Windows Tweaker går du til Customization > This PC. Her kan du bestemme hvilke brugermapper, der skal vises, og tilføje forskellige nyttige systemgenveje.

Tilføj faner til Stifinder

Du kan oprette faner i din browser, så hvorfor ikke i Stifinder? Du skal bruge et program som QTTabBar (http://qttabbar.wikidot.com/). Når der er installeret, vises fanerne under Stifinders Bånd. Klik på ”+” for at søge efter en ny fane eller tryk på tasterne Ctrl + N for at duplikere den aktuelle fane.

TAGS
personalisering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S