Home » Styresystem » Guide: Gør Windows sjovere og flottere
Guide: Gør Windows sjovere og flottere

Guide: Gør Windows sjovere og flottere

Share
Proceslinje og meddelelser
Gør brug af Proceslinjen

Det bedste sted at placere genveje, du bruger. Højreklik på Skrivebordet eller genveje i Startmenuen og vælg Mere > Fastgør til proceslinje. Du kan så trække og slippe ikoner ned i linjen for at ordne dem i en rækkefølge, som er logisk for dig.

Minimér søgefeltet

Fylder feltet for meget på din Proceslinje, højreklikker du på en tom del af linjen og vælger Søg > Vis søgeikon for at erstatte feltet med et klikbart ikon. Bruger du det aldrig, vælger du ”Skjult”.

Rediger Proceslinjens størrelse

Er pladsen brugt op, gør du genvejsikonerne mindre ved at højreklikke på Proceslinjen, vælge ”Indstillinger for proceslinjen” og slå ”Brug små knapper på proceslinjen” til. Du kan også højreklik på Proceslinjen og markere ”Lås alle proceslinjer”. Klik på øverste kant af Proceslinjen og træk opad for at tilføje plads til en række mere.

Flyt Proceslinjen

Klik og træk en ulåst Proceslinje til en anden kant af skærmen. Du kan fastgøre til højre eller venstre som lodret liste eller øverst, hvis det passer dig bedre.

Vis etiketter

Har du kun en håndfuld ikoner på Proceslinjen, åbner du dens indstillinger, ruller ned og ændrer ”Kombiner knapper på andre proces-linjer til ”Når proceslinjen er fuld” eller ”Aldrig, skjul etiketter” for at få vist en etiket, som hjælper dig med nemt at se og skifte mellem åbne dokumenter i et program.

WinStep Nexus er et visuelt enkelt og praktisk alternativ til Proceslinjen.

Flere værktøjslinjer

Højreklik på Proceslinje og vælg ”Værktøjslinjer”. Tilføj ekstra funktioner såsom ”Adresse” for at tilføje et felt til at åbne websites i din standardbrowser. Tilføj nem adgang til hele din pc ved at vælge Værktøjslinjer > Ny værktøjslinje. Vælg ”Denne pc” og klik på knappen ”Vælg mappe”. Klik i Proceslinjen på mærket ”>>” ved siden af ”Denne pc” for at få adgang til en enhver placering med få klik.

Se også:  Farvel til Windows 7: Nu er det slut med opdateringer
Forstør miniaturer

Når du ruller musen hen over et åbent programs proceslinjeikon, får du et miniaturebillede af de åbne dokumenter. Du forstørrer det ved at åbne Ultimate Windows Tweaker. Gå til Customization > Taskbar. Prøv at indstille skydeknapperne for miniaturer til 400. Klik på ”Apply Tweeks”. Efter genstart af Stifinder bør du se en forbedring.

Juster Meddelelsesområdet

Du behøver grave langt ned i Proceslinjens indstillinger for at ændre, hvordan linjens meddelelsesikoner opfører sig. Træk blot ikoner imellem Meddelelsesområdet og det lille område af skjulte ikoner (klik på ”^” for at se dem). Vil du permanent fjerne ikoner uden at afslutte selve programmet, skal du tjekke programmets egne indstillinger.

Brug Ultimate Windows Tweaker for at indstille tidspunkter for notifikationer (eller fjerne dem).

Ryd systemikoner

Windows placerer systemikoner i Proceslinjens Meddelelsesområde. Nogle elementer, for eksempel tastaturets touchpad, kan vises eller skjules via Proceslinjens funktionsmenu. Andre, herunder klokken og Handlingscenter-knappen, kan fjernes under ”Indstillinger for Proceslinjen”. Under Meddelelsesområde klikker du på linket ”Slå systemikoner til eller fra”.

Se også:  Guide: Sjove og flotte teksteffekter
Juster meddelelser

Du kan tilpasse en del i Handlingscenter via Indstillinger > System > Beskeder og handlinger, men ikke hvor længe meddelelser vises på skærmen. Vil du ændre det, åbner du Universal Windows Tweaker. Gå til fanen Customization > Universal UI. Skyderen gør det muligt at øge tiden fra 5 til 300 sekunder. Alternativt kan du deaktivere dem (marker ”Disable Toast Notifications”).

Udskift Proceslinjen

Fans af dokken i macOS kan med fordel tjekke den gratis version af WinStep Nexus (www.winstep.net), som kombinerer lækker æstetik med funktioner, der gør Proceslinjen overflødig. Du får træk og slip-genveje fra Startmenuen eller Skrivebordet til dokken samt mulighed for at tilføje mail-checker og vejr-gadgets.

Oversigten over åbne vinduer med tastekombinationen Alt + Tab kan gøres mere transparent og baggrunden mørkere.

Ret menuen Alt + Tab

Ikke så fiks som den nye Tidslinje, men Alt + Tab er stadig den hurtigste måde at skifte mellem programvinduer på. Juster med Winaero Tweaker. Gå til Customization > ”Alt + Tab Apperance”, hvor du finder skydere, som styrer gennemsigtigheden og kan gøre Skrivebordet mørkt, når det aktiveres.

TAGS
personalisering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S