Home » Styresystem » Guide: Gør Windows sjovere og flottere
Guide: Gør Windows sjovere og flottere

Guide: Gør Windows sjovere og flottere

Share

Træt af udseendet i Windows? Tager du et par skridt længere ind i maskinrummet på dit styresystem, har du adgang til et væld af indstillinger, som frisker Windows 10 op

Du kan styre udseendet af Windows meget mere, end du måske tror. På de næste seks sider finder du en lang række tips til at hjælpe dig med at få et personligt Windows.

Nogle tips er måske velkendte for nogen, men Datatid TechLife har gravet et spadestik dybere og fundet ellers skjulte indstillinger og mindre kendte tricks, der gør mere end blot at ændre baggrundsbilledet eller tilføje et farvetema.

Faktisk åbner vi vores guide med to gratis værktøjer, som tilsammen åbner for en bred vifte af brugerdefinerede indstillinger, der normalt kræver en erfaren hånd i Registreringseditoren.

Du vil blive ferm til at tackle Skrivebordet, Startmenuen, Proceslinjen og Stifinder. Vi viser også, hvordan du udskifter dele af Skrivebordet med mere visuelt lækre (men ikke mindre praktiske) alternativer, ændrer navigationen i dine filer med en praktisk Stifinder-udvidelse og laver grundlæggende om på Skrivebordet. Du får også mulighed for at skifte Windows’ ”hud” med alternativer, som ikke bare er en gang lak, men en frisk tilgang til, hvordan du interagerer med systemet. Så kom frisk, og få gang i penslerne …

Se også:  Windows 11 rulles ud fra 5. oktober
Skrivebordet, Proceslinjen og Startmenu
Grundværktøjer

Mange tips i denne guide kan udføres ved hjælp værktøjerne Ultimate Windows Tweaker (www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-4-windows-10, find også links her til Windows 7 og 8.1) og Winaero Tweaker (https://winaero.com/download.php?view.1796).
Udpak ZIP-filerne. Ultimate Windows Tweaker kører som en bærbar app. Winaero Tweaker giver dig også mulighed for at installere den i bærbar form.

Skift baggrund

start tilpasningen ved at højreklikke på Skrivebordet og vælge ”Personlige indstillinger”. Under ”Baggrund” kan du ændre din baggrund til et billede, en farve

Winaero Tweaker indeholder masser af muligheder, hvis du vil ændre udseendet på din pc.

eller et diasshow af fotos fra en mappe på din pc.

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret
Brug egne billeder

Giv Skrivebordet et pift udover Windows eget udvalg ved at installere John’s Background Switcher (https://johnsad.ventures/software/backgroundswitcher/windows/). Efter installation henvises du til knappen ”Add”, hvor du oplyser, hvorfra billederne skal hentes. Det kan være specifikke mapper på din pc eller onlinekilder (Dropbox, OneDrive, RSS feeds, Instagram, Google og Flickr).
Der er flere indstillinger nederst i hovedvinduet. Vær opmærksom på rullemenuen ”Picture Mode”, hvor flere billeder kan vises på samme tid på forskellig måde. Der er også knappen ”More” til yderligere finjustering.

Vælg tema

Den hurtigste måde at ændre Skrivebordets udseende på er under Indstillinger > Personlig tilpasning > Temaer. Er der ingen, som falder i din smag, klikker du på ”Hent flere temaer i Microsoft Store” for at få adgang til flere hundrede andre. Vælg et ved at klikke på det, klik på knappen ”Få gratis”. Begynder installationen ikke, klikker du på knappen ”Installer”. Nogle temaer ændrer musemarkøren og Skrivebordets ikoner. Du kan forhindre dem i at gøre det i Winaero Tweaker under Appearance > Theme Behavior.

Open-Shell giver dig mulighed for at genoplive de gamle startmenuer, men du kan stadig tilgå alle de nye apps i Windows 10 via genvejsmenuerne.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
personalisering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S