Home » Foto » Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj
Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj

Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj

Share

En simpel beskæring og optimering er noget af det bedste, du kan gøre for dine fotos. Der findes gode, effektive redskaber i Windows 10 – og det bedste af det hele: De er gratis

Uanset, om du tager billeder med telefonen eller et DSLR-kamera, er det ikke alle ”skud”, som er rene mesterværker. Mange ting kan komme i vejen for de kunstne-riske ambitioner, for eksempel belysningen, der nægter at komme fra den retning, du ønsker, eller en ubelejlig geografi, der gør det umuligt at stå præcis, hvor du vil.

Den slags forhold kan billedredigeringsprogrammer og -apps hjælpe dig med. Justering af belysning, små ændringer i kompositionen og endda små ændringer i farverne i et billede gør en enorm forskel for måden, det opfattes på. Det vil sige forskelle på, om beskuerne fordyber sig i det eller vader lige forbi.

Se også:  Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop

Her er nogle af de enkleste og mest effektive redigeringer, du kan lave, og du behøver ikke noget værktøj udover dem, der er indbygget i Windows 10.

1 Gå ind i appen Billeder

Beskæring i Windows’ standardapp Billeder er ligetil. Åbn dit foto i appen med et dobbeltklik eller ved at højreklikke og vælge appen fra funktionsmenuen under ”Åbn med”. Klik på ”Rediger og Opret” øverst og vælg ”Rediger” i rullemenuen. Se efter knappen ”Beskær og roter”.

2 Beskær et billede

Klik derefter på knappen og et vindue med værktøjer ude til højre vises. Billedet har fået fire cirkler i hjørnerne. Træk i dem med musen, og billedkanten flyttes. Slip, og der zoomes ind. Brug værktøjerne til at beskære til et bestemt forhold. Der er standardmål og brugerdefinerede.

Se også:  Manipulation af fotos – historien og de bedste programmer
3 Roter og vend fotos

Du kan nemt rotere billedet inde i beskæringsvinduet, hvis du ønsker at rette op på skæve horisonter eller gøre tiltede sider lodrette igen. Der er også et værktøj til at rotere dit foto vandret eller lodret i 90-graders intervaller, men den bedste metode er at bruge skyderen ”Opretning”.

TAGS
Billedredigering
software
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S