Home » Foto » Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj
Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj

Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj

Share

En simpel beskæring og optimering er noget af det bedste, du kan gøre for dine fotos. Der findes gode, effektive redskaber i Windows 10 – og det bedste af det hele: De er gratis

Uanset, om du tager billeder med telefonen eller et DSLR-kamera, er det ikke alle ”skud”, som er rene mesterværker. Mange ting kan komme i vejen for de kunstne-riske ambitioner, for eksempel belysningen, der nægter at komme fra den retning, du ønsker, eller en ubelejlig geografi, der gør det umuligt at stå præcis, hvor du vil.

Den slags forhold kan billedredigeringsprogrammer og -apps hjælpe dig med. Justering af belysning, små ændringer i kompositionen og endda små ændringer i farverne i et billede gør en enorm forskel for måden, det opfattes på. Det vil sige forskelle på, om beskuerne fordyber sig i det eller vader lige forbi.

Se også:  Fix selv Windows 10

Her er nogle af de enkleste og mest effektive redigeringer, du kan lave, og du behøver ikke noget værktøj udover dem, der er indbygget i Windows 10.

1 Gå ind i appen Billeder

Beskæring i Windows’ standardapp Billeder er ligetil. Åbn dit foto i appen med et dobbeltklik eller ved at højreklikke og vælge appen fra funktionsmenuen under ”Åbn med”. Klik på ”Rediger og Opret” øverst og vælg ”Rediger” i rullemenuen. Se efter knappen ”Beskær og roter”.

2 Beskær et billede

Klik derefter på knappen og et vindue med værktøjer ude til højre vises. Billedet har fået fire cirkler i hjørnerne. Træk i dem med musen, og billedkanten flyttes. Slip, og der zoomes ind. Brug værktøjerne til at beskære til et bestemt forhold. Der er standardmål og brugerdefinerede.

Se også:  Guide: Knyt mobilen tæt til din pc
3 Roter og vend fotos

Du kan nemt rotere billedet inde i beskæringsvinduet, hvis du ønsker at rette op på skæve horisonter eller gøre tiltede sider lodrette igen. Der er også et værktøj til at rotere dit foto vandret eller lodret i 90-graders intervaller, men den bedste metode er at bruge skyderen ”Opretning”.

TAGS
Billedredigering
software
Windows 10

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S