Home » Tips og trick » [GUIDE]: Gør dine foto-portrætter smukkere
[GUIDE]: Gør dine foto-portrætter smukkere

[GUIDE]: Gør dine foto-portrætter smukkere

Share

At få et portræt til at skinne, uden at personen mister sit naturlige udseende, er en stor udfordring, når man fotoredigerer. Programmet Luminars AI-redskaber kan gøre opgaven betydelig nemmere

Fotografen kan være nok så dygtig, men engang imellem er det nødvendigt at forbedre portrætter, for eksempel hudtonerne, hvis det er meningen, at billedet skal offentliggøres.

Mange billedredigeringsprogrammer kan give en hjælpende i hånd, fra kontekstbevidste værktøjer i Photoshop til de klassiske kloningspensler, der simpelthen ”maler” hen over ufuldkommenheder fra et område af huden, som du har valgt.

For nylig fik programmet Luminar imidlertid nogle helt nye, smarte værktøjer, som løser opgaven med at udjævne huden, uden at du skal fifle rundt med vanskelig manuel udvælgelse af prøvepunkter til en kloningspensel eller lignende.

En gratis prøveversion af Luminar findes på http://skylum.com/luminar (anvend menuen ”Luminar” øverst), hvor du også finder en fuld begynderguide.
Originalbilledet her er taget af Kayla Lyons.

Se også:  Her er fire geniale gratis-programmer, der gør livet lidt nemmere
1 Du kan åbne billeder på to måder

Med Luminar har du adgang til dine billeder på to måder. Enten i en mappe valgt under opsætningen. Herfra vises hvert billede i mappen og dens undermapper, hvor du kan vælge, hvad du vil redigere fra et hav af miniaturebilleder. Alternativt åbner du et enkelt billede ved hjælp af knappen ”+” øverst til venstre eller via Files > Edit Single Image.

2 Kunstig intelligens til ansigtet

Klik på knappen ”Looks” for at tilgå sektionen ”Portrait” under Luminar Looks. Her finder du værktøjer til at forbedre (eller i det mindste ændre) et portræt. Det første hedder AI Face Enhancer. Det fjerner kinderne på vores model og indsnævrer hendes ansigt, mens huden glattes og lysnes. Tryk på knappen  ”Eye” øverst i midten for at se effekten før og efter.

3 Kvindeligt portræt

The Female Portrait Look udfører en lignende effekt som den foregående, men tilføjer en smule blødhed (ovenfor). Bedre, og mere dramatisk, er B&W Portrait Look, som øger kontrasten og skarpheden uden at indsnævre ansigtet. Dette fremhæver dog synligheden af ”artefacts”, ujævne pixels, uanset hvor små de er, på modellens hage og skulder.

Se også:  Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop
 4 Kunstig intelligens til huden

Åbn redigeringstilstand (Edit) øverst til højre, og vælg smiley-ikonet for at åbne portræt-redigeringer. Øverst finder du AI Skin Enhancer med et afkrydsningsfelt ”AI Skin Defects Removal”. Kryds af i boksen og kør skyderen yderst til højre for maksimal effekt. Vi får et blødere ansigt og en lysning af skyggen, men hvert portræt forbedres forskelligt.

5  Forbedring af portræt

I ”Portrait Enhancer” åbner du en rullemenu af værktøjer. ”Face Light” lysner ansigtet, men bruges bedst til at fjerne skygger, ellers risikerer du at miste modellens naturlige skintone. ”Red Eye Removal” fjerner røde øjne, mens ”Eye Whitening” og ”Dark Cirkle Removal” forbedrer øjenomgivelserne. Selve ”Eye Enhancer” prøver at lysne øjnene.

TAGS
Billedredigering
Luminars AI
retouchering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S