Home » Andet » Guide: Gør din tablet til et komplet musikstudie
Guide: Gør din tablet til et komplet musikstudie

Guide: Gør din tablet til et komplet musikstudie

Share

Vil du indspille og producere musik, behøver du ikke et kæmpe studie. Du kan faktisk lave professionelle produktioner med blot en mobiltelefon eller en tablet og så lidt tilbehør

Man kan nemt føle sig gammel, når man ser, hvordan musikteknologien har udviklet sig, siden undertegnede kastede sig over sine første musikprojekter. Dengang, i slutningen af det forrige årtusinde, krævede det en kæmpe stationær (med Windows Millennium), et klodset og ustabilt lydkort samt en hundedyr sampler opgraderet til vilde 32 MB ram at klemme lidt toner ind på harddisken.

pol frem til i dag, og det vil kunne klares nemmere og bedre med en mobiltelefon, der kan ligge i din lomme. Er pladsen trang, eller vil du gerne kunne tage musikproduktionen med dig, er det derfor værd at overveje et mobilt musiksetup.

Mere at komme efter på iOS

Meget af det, vi skriver her, vil være fælles for Android- og iOS-enheder. Men vi kan ikke komme udenom, at når det gælder musikproduktion, er der forskel mellem de to platforme. Såvel software- som hardwareudviklerne har fra starten favoriseret Apples system, og derfor er der flere og bedre apps at komme efter på iOS.

Se også:  IK Multimedia iRig Stream [TEST]: Lommevenligt lydkort til streameren

Dertil kommer, at Apple selv har prioriteret området højt, med Garageband og andre lydapps som en integreret del af platformen. Vi tager derfor afsæt i iPhone og iPad i denne artikel.

Selv den billigste iPhone eller iPad vil kunne bruges, men jo mere du investerer, jo flere spor, effekter og plugins vil du kunne køre. I dag er der nærmest ingen grænser for, hvor meget power du kan få. Med den nyeste iPad Pro er du oppe i en klasse, der matcher en god bærbar computer. Her får du desuden USB-C-port, der kan give nogle fordele sammenlignet med Lightning-stikket.

Tilslut hvad som helst

I princippet er der jo, hvad du skal bruge. Der er både mikrofon og højttaler indbygget, så du kan lave optagelser og lytte på dem uden at bruge andet end din mobil eller tablet. Kvaliteten er dog så ringe, at du blot ved en lille investering kan få en massiv opgradering.

Se også:  Nu kommer MIDI 2.0: "Den største revolution for musikteknologi i nyere tid"

Der findes efterhånden mange fine lydkort, der dur til både iOS- og Android-enheder. IK Multimultimedia har specialiseret sig i det felt og har et stort udvalg til ethvert behov.

Med iRig Pro Duo får du alt, der skal bruges af tilslutninger i et professionelt studie. Der er instrument- og mikrofonindgange, endda med phantom power, udgange til højttalere og hovedtelefoner samt midi- ind og -udgang. Det fylder ikke meget, og da det kan køre på batterier, er det super nemt at tage med rundt.

TAGS
hjemmestudie
lydoptagelse
musikproduktion
musikprogram
synthesizer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S