Home » Styresystem » Guide: Gør din pc klar til Windows 11
Guide: Gør din pc klar til Windows 11

Guide: Gør din pc klar til Windows 11

Share

Microsofts Windows 11 er frigivet. Men er du blandt de mange brugere, som endnu ikke har fået den nye version, kan du bruge ventetiden på at gøre din pc klar. Her er AODs guide til, hvordan du kommer i gang

Lettere design og hurtigere ydelse er blandt de mest udbredte tilbagemeldinger fra brugere af Microsofts nye styresystem, Windows 11. Men at teste Microsofts seneste version af Windows er ikke det samme som at installere styresystemet i den færdige og officielle version. Her kan hardwaren i din nuværende pc nemlig gøre knuder.

Især særlige generationer af cpu’er og bundkort kan give problemer ved opgraderingen, selv om beta- eller udvikler-versionen egentlig kørte fint nok. Indstillinger i softwaren, som styrer bestemte funktioner, har også givet brugere udfordringer. Specielt sikkerhedschippen TPM 2.0 og funktionen ”sikker opstart” kan få Windows 11 til at gå i stå eller nægte at installere.

Se også:  Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11

Heldigvis kan du undersøge og justere mange af indstillingerne selv, før du henter og installerer Windows 11 i den færdige version. Vil du undgå at falde i nogle af de mange tekniske faldgruber, før du installerer Windows 11, så læs med her.

1 Tjek kompatibiliteten

Microsoft har lavet en app, som tester din computer før download og installation af Windows 11. Hent den officielle app ”Tilstandskontrol for pc” på www.microsoft.com/da-dk/windows/windows-11, og lad den scanne din maskine ved at klikke på den blå knap ”Kontrollér nu”. Resultatet skulle gerne være en liste med grønne punkter.

2 Opjuster og match kravene

Cpu’ens hastighed, antal kerner og systemdiskens størrelse samt mængden af ram må du optimere ved opgradering eller supplering. Får du rødt flag ved ”sikker opstart”, kan du muligvis selv gøre noget ved det i BIOS. Alt efter din pc åbner du BIOS ved at trykke på tasten ”Esc” eller ”F2”-tasten under genstart. Vælg ”BIOS Setup” fra menuen.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring

TAGS
installation
styresystem
Tips og tricks
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S