Home » Sikkerhed » Guide: Gem dine data sikkert med kryptering
Guide: Gem dine data sikkert med kryptering

Guide: Gem dine data sikkert med kryptering

Share
4 Multi-boot-nonsens

Vi lever i en skør tidsalder – folk kan åbenbart bruge mere end blot Windows 10 på deres pc’er. Der findes ældre Windows-versioner, som din far kan brokke sig over. Folk sidder på kaffebarer og jonglerer med Mac OS X, og vi har hørt, at hackeren 4chan bruger et styresystem, han selv har skrevet: Det hedder Linux. Man kan vælge og vrage. Den bootloader, som VeraCrypt installerer, kan klare alt dette og mere til. Men det kommer vi ikke ind på her.

kryptering

5 Sats på standarden

VeraCrypt omfatter en komplet række kombinationer af krypteringsalgoritmer og hashfunktioner. Hold dig til branchestandarden AES og SHA-512. Hvorfor er vi så nærige? Hvis du klikker på knappen “Benchmark”, kan du se, at din hardwareacceleration sparker AES op på toppen af listen med mindst en faktor fire – hvis ikke en faktor 10 eller mere. Det samme gælder for hashsystemet. Standardløsningen er den, der virker bedst.

Se også:  Hackerne sniger sig ind gennem det smarte hjem

kryptering

6 Kodeord

Før du kan fortsætte, skal du definere et stærkt kodeord, der er til at huske. På www.xkcd.com/936 kan du få en enkel forklaring på kodeordsstyrke, også kendt som entropi. Du skal bruge dette kodeord, hver gang du booter. Det er derfor en god ide at vælge noget, du kan huske. Man kan desværre ikke bruge nøglefiler til system-bootdrev, og det er trist, for dem holder vi meget af (se tekstboksen på næste side).

kryptering

7 Indsamling af entropi

Det næste skridt i processen kan virke lidt underligt, men det hænger sammen med kompleksiteten ved at generere ægte vilkårlighed, som digitale systemer døjer med at opnå. Du skal føre musen vilkårligt rundt for at generere tilstrækkeligt med “entropi”, så VeraCrypt kan generere et vilkårligt sæt nøgler. Jo længere du bevæger den, desto bedre, men du kan klikke “Next” når som helst. Nu bliver nøglerne oprettet i det næste trin.

Se også:  360 graders sikkerhed bliver en nødvendighed

kryptering

 

TAGS
Databeskyttelse
kryptering
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S