Home » Styresystem » Guide: Giv proceslinjen dit eget præg
Guide: Giv proceslinjen dit eget præg

Guide: Giv proceslinjen dit eget præg

Share

Proceslinjen er ikke bare den der kedelige bjælke nede i bunden af skærmen. Den rummer en række funktioner, som du måske ikke kender, og du kan tilpasse den til egne behov

Proceslinjen sidder (formentlig) i bunden af din skærm – dag ud og dag ind. Du bruger den næsten hele tiden, og det tænker du nok ikke så meget over. Det er nemt at overse noget, man bruger hele tiden, så måske udnytter du ikke de mange ting, du kan med den. Proceslinjen er ikke blot hjem-stedet for Start-knappen og genveje til programmer, som er installeret automatisk.

Den viser også de programmer, som aktuelt kører, og de mapper, som er åbne. Og den har endnu flere muligheder – du skal bare vide, hvor du skal lede. Uden brug af ekstra software kan du ændre proceslinjens placering og funktioner, så den giver dig hurtig adgang til de værktøjer, som du har brug for hurtigt, så du kan være mere produktiv. Her løfter vi sløret for Proceslinjens mange hemmeligheder og muligheder. Måske kan vi overraske dig!

Se også:  Kæmpe Windows-opdatering kan hentes nu
1 Flyt Proceslinjen

Som standard er Proceslinjen placeret i bunden af skærmen. Men du kan placere den øverst eller lodret i den ene eller anden side af skærmen. Højreklik på Proceslinjen (kontrollér først, at der ikke sidder et flueben ud for ”Lås Proceslinjen”). Med venstre musetast nede kan du nu trække Proceslinjen til den foretrukne skærmkant.

2 Skjul Proceslinjen

Du kan skjule Proceslinjen, når du ikke har brug for den. Højreklik på den, og vælg ”Indstillinger for Proceslinjen”. Flyt skyderen ud for “Skjul automatisk Proceslinjen i skrivebordstilstand”. Nu vil du opdage, at den forsvinder med det samme. Flyt musen ned i bunden af skærmen, og så dukker Proceslinjen op igen.

Se også:  Guide: Gør det nemmere at bruge mus og tastatur i Windows 10
3 Vis og skjul ikoner

I højre side af Proceslinjen er der ikoner for installerede programmer og funktioner. Måske har du ikke brug for dem alle sammen. I Proceslinjens indstillinger vælger du “Vælg, hvilke ikoner der skal vises på Proceslinjen”. Slå herefter “Vis altid alle ikoner …” fra, og brug de øvrige skydeknapper til at slå programmer til og fra.

4 Se Opgavevisning

Få adgang til Opgavevisning fra Proceslinjen. Bestem selv, om ikonet skal holdes skjult eller vises. Højreklik på Proceslinjen, og marker ud for ”Vis knappen Opgavevis-ning”, hvis du vil se ikonet. Hvis du har en engelsksproget udgave af Windows, kan du også have mulighed for at slå ikonet for Cortana-assistenten til og fra.

TAGS
proceslinje
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S