Guide: Giv fotos sløret baggrund

Guide: Giv fotos sløret baggrund

Share
6 Slører som et kamera

Filtret “Lens Blur” skaber samme slørethed som på et foto skudt gennem en kameralinse. Når du ændrer linsens parametre, forandres sløretheden. En større kameraåb-ning giver en større virkning. Det opnår du med skyde-knappen “Radius”. Og ændring af blændens form ændrer formen på lyspunkter i det uskarpe område.

7 Fade ud af det slørede område

I et rigtigt foto vil uskarpheden tage til, jo længere man kommer ind baggrunden. Brug paletten “History” for at gendanne billedet, som det var i trin 3, før du inverterede. Denne gang skal du bruge “Layer”-menuen og vælge New > Layer via copy. Det kopierer de valgte billedpunkter til et nyt lag over det oprindelige. Skjul det nye lag.

Se også:  Tag professionelle billeder med din smartphone
8 Afmask områder

Opret et nyt lag, og klik på “Layer Mask”-knappen øverst i lagpaletten (en firkant med en cirkel indeni). Layer Mask-thumbnail skal være slået til på laget. Tryk på tasten D for at gøre dine malerfarver sorte og hvide. Vælg så værktøjet “Gradient” fra værktøjsmenuen. Mal en gradient fra toppen til bunden af dit billede.

9 Fader ud efter gradienten

Gradienten skulle dukke op på Layer Mask-thumbnailen. Højreklik på den, og vælg “Add Mask to Selection”. En markering dukker frem. Vælg nu baggrundslaget og et blur-værktøj fra menuen “Filter”. Prøv Lens Blur eller Gaussian. Sløretheden er nu gradueret, og fader ud efter den gradient, du valgte. Klik “OK”, hvis du er tilfreds.

Se også:  Så stor (eller lille) skal ssd-disken være
10 Få forgrunden tilbage

Sløringen har påvirket hele billedet, men du kopierede en del af det tidligere. Vis igen det toplag, du skjulte i trin 7, da det ikke er blevet påvirket af uskarpheden og stadig er skarpt. Når den kopierede del lægges øverst i lagene, dækker det de uskarpe billedpunkter bagved, så forgrund og baggrund glider naturligt sammen.

Del denne