Home » Gratis software » [Guide]: Giv dine fotos et sløret look
[Guide]: Giv dine fotos et sløret look

[Guide]: Giv dine fotos et sløret look

Share
6 Glød i billedet

Du kan overveje at tilføre noget glød. Vælg det nederste lag og Effekter > Foto > Glød. Leg med skydeknapperne, indtil du er tilfreds med resultatet. Her lysnes baggrunden endnu mere, end den allerede er blevet i foregående trin. Og det er vi ganske godt tilfredse med. Faktisk er vi meget begejstrede for filteret “Glød” i Paint.net.

7 Så skal der sløres

Der er flere filtre, som skaber en sløringseffekt. Find dem under Effekter > Sløring. Det afhænger af billedet, hvad du skal vælge. Prøv dig frem. “Forskudte kopier”, er et af de mest interessante. Du synes måske ikke, der sker noget, når du flytter skydeknappen “Antal kopier”, men prøv så knappen “Afstand” bagefter!

Se også:  Gratis fotoredigering [TEST]: Det bedste gratis program til billedbehandling
8 Mere sløring

”Gaussisk sløring” er et andet filter med gode anvendelsesmuligheder. Det valgte område bliver meget “blødt”. “Bevægelsessløring” får billedet til at se ud, som om det er blevet trukket ud, mens “Radial sløring” er en effekt, der får billedet til at se vredet ud. Du kan styre denne effekt ret præcist med blandt andet skydeknapper.

9 Endnu mere sløring

 

Særlig interessant er “Områdesløring”, for det fjerner detaljer, men bibeholder de kanter, som skaber struktur i billedet. Med skydeknappen “Radius” bestemmer du, hvor langt filteret skal nå ud i billedet, og med “Grænseværdi” styrer du, hvor mange detaljer der skal fjernes. Flere af disse filtre kræver stor processorkraft.

Se også:  Gratis programmer [TEST]: De bedste gratis optimeringsværktøjer
10 Og så lige den sidste sløring …

Prøv også filteret “Ud af fokus”, der minder om “Gaussisk sløring”, men har et mere drømmeagtigt udseende. Det sidste filter er “Zoom sløring”. Brug det sammen med “Områdesløring” til at finpudse billedet. “Zoom sløring” graduerer sløringen ind mod billedets midte, og kan bruges til at lede øjet ind mod centrum.

TAGS
Billedredigering
Gratis programmer
paint

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S