Home » Andet » [GUIDE]: Giv dine fotos en 3D-effekt
[GUIDE]: Giv dine fotos en 3D-effekt

[GUIDE]: Giv dine fotos en 3D-effekt

Share
5 Flere sjove valg

Gå til Select > Save Selection og gem dit udsnit med et navn, du husker. Ryd udsnittet og skjul alle lag, undtagen kopien af baggrundslaget. Vælg delen af billedet, der skal springe ud af rammen, og begynd at arbejde med dit foretrukne udsnitsværktøj Husk, at Auto Selection nok vil fungerer mindre godt på grund af baggrunden.

6 Nye lag

Når du har lavet dit udsnit, for eksempel med værktøjet Quick Selection og Refine Edge (Select > Refine Edge), skal du flytte de valgte pixels over på et nyt lag. Bruger du Refine Edge, kan du indstille output til et nyt lag. Ellers hold på markeringen og vælg Layer > New > Layer Via Copy. I paletten Lag lægger du det øverst.

Se også:  Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop
7 Den rigtige indramning

Hiv rammelaget forrest, og du bør se 3D-delen ovenpå. Udfyld den tomme ramme ved at indlæse udsnittet, du tidligere valgte, og vælg baggrundslaget. Inverter marke-ringen (Select > Inverse), så alt udenfor rammen vælges og tryk på knappen ”Del”. Prøv at sætte en almindelig hvid baggrund på, så det er endnu tydeligere.

8 Endnu flere lag

Tilføj et nyt lag, læg det nederst i stakken, og brug “Bucket” til at gøre det hvidt. Du kan bruge baggrunds-laget og gentage trin 5 og 6 på andre dele af billedet, der skal have 3D-effekt. Husk at gemme. Smelt rammelaget sammen med indholdet. Tryk på ”Ctrl”-knappen, og vælg begge i lagpaletten. Højreklik og vælg ”Merge Layers”.

9 Tilfør slagskygge

Med det sammensmeltede lag valgt går du til Layer > Layer Style > Style Settings. I vinduet tilfører du slagskygge ved at markere feltet og eksperimentere med indstillingerne. Det vigtigste er “Distance”. Hvis du ikke øger den, ser du ikke din skygge. “Opacity styrer dens mørkhed – “Size” om den er stor og diffus eller lille og skarp.

Se også:  Professionel bærbar viser 3D – nu uden brug af briller
10 Gem og del

Gemmer du i PSD, bevares lagstrukturen, men filen bliver temmelig stor og kan ikke åbnes af alle programmer. Gem først som PSD, især hvis du ønsker at arbejde videre med filen. Gå derefter til File > Save for web for at oprette en fil med tålelig størrelse til mails eller deling online. JPEG er det mest udbredte, andre bruger PNG.

 

TAGS
3D
3D-billeder
Billedredigering
photoshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S