Home » Andet » [GUIDE]: Giv dine fotos en 3D-effekt
[GUIDE]: Giv dine fotos en 3D-effekt

[GUIDE]: Giv dine fotos en 3D-effekt

Share

Med Photoshop Elements kan du give dine feriefotos specialeffekter, så det ser ud som om, dit motiv nærmest sprænger rammen. Læs her, hvordan du kommer i gang

Science fiction er fyldt med ideer som for eksempel holografiske fotorammer, hvor et billede springer ud i hovedet på os. Desværre er vi stadig ikke i nærheden af den slags teknologi, men vi kan få det til at se ud som om.

Opgaven kan løses med et par lag og en maske i Photoshop Elements. Vi bruger 2018-versionen, som du kan hente i en gratis prøveversion på www.adobe.com/dk/downloads.html, men det bør fungere i de fleste versioner, og den grundlæggende idé kan også overføres til det gratis Gimp.

Valget af foto er vigtigt. Et markant centralmotiv er et must, og det er en god idé at bruge et foto, hvor baggrunden ikke er for rodet. Kan du sløre baggrunden, måske ved hjælp af en bred blænde eller et smartphone-software-trick, gør det tingene nemmere.

Se også:  Komplet guide: Hop ind i en verden af 3D
1 De første valg

Åbn dit foto i Photoshop Elements, og beslut, hvor meget af det, der skal have 3D-effekten. Kan du visualisere resultatet, er det nemmere. Gå til View > Rulers, og træk en hjælpelinje ned fra den øverste. Placér den, hvor rammen skal begynde. Linjen ses ikke i det endelige billede, men er et referencepunkt, som rammen fæstner sig til.

2 Optegn rammen

Træk flere linjer ind for at markere rammens kant. På et nyt lag (Layer > New > Layer) bruger du penselværktøjet i en passende størrelse (100 procent opacitet og sort) til at tegne rammen. Hold Skift-tasten nede, klik på to hjørner, og penslen trækker en linje mellem dem. Dobbeltklik på lagets navn i paletten Layer, og navngiv det.

Se også:  Grafik er ikke kun Adobe – erfaren aktør fornyr sig stadig
3 Forvræng og flyt

Vælg laget med rammen og gå til Image > Transform > Perspective for at flytte et af de øverste hjørner indad. Det modsatte hjørne bør følge med ind, hvilket giver ind-tryk af, at rammens top er længere væk end bunden. Rammen er på sit eget lag, men du kan strække og flytte det rundt med ”Move”-værktøjet til det ønskede sted.

4 Baggrundsarbejde

Dobbeltklik på baggrundslaget, og giv det et nyt navn. Højreklik, vælg ”Duplicate Layer”, og gem det nederst i stakken ved at klikke på øjeikonet til venstre. Træk en ny hjælpelinje fra oven, og læg den under rammens top. Brug ”Polygonal Lasso” til at markere et udsnit, som følger rammen. Hold Skift-tasten nede for at styre det.

TAGS
3D
3D-billeder
Billedredigering
photoshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S