Home » Foto » Guide: Genvej til flotte fotos med HDR
Guide: Genvej til flotte fotos med HDR

Guide: Genvej til flotte fotos med HDR

Share

Du behøver ikke avanceret eksponerings-forskydning for at pusle med flere eksponeringer og blende dem til smukke, kontrastrige fotos i HDR-kvalitet.

High Dynamic Range (eller HDR) er stærkt tilbage takket være et stigende antal HDR-kompatible skærme, der viser bredere udvalg af lysstyrkeniveauer og farver end standardskærme. Mobiltelefoner har skabt HDR-billeder i årevis, men med varierende grad af succes. Nogle ligner de første par sekunder efter en atomsprængning med overmættede farver og alt for stærk belysning. For at gøre et motiv mere realistisk med indfangning af himlens lys og græssets frodighed uden at miste belysning eller skygger, kan du fusionere tre fotos i et fotoprogram. Eller du kan snyde og gøre det med et enkelt billede som her.

Se også:  Manipulation af fotos – historien og de bedste programmer

Vi bruger Serifs program Affinity Photo, der kan hentes gratis som prøve på https://affinity.serif.com/en-us/photo/desktop/. Scroll ned i bunden og find linket ”Free trial”.

Guiden egner sig til:

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7

Denne trin for trin-anvisning er udført i Windows 10.

1 Skyd dit billede
Det er bedst at bruge et raw-billede. Det kan alle spejlreflekskameraer, nogle kompaktkameraer og enkelte telefoner tage. Raw rummer al information fra sensoren uden komprimering, så vi kan bruge et raw-program til at udtrække skygge, mellemtoner og højlys fra billeder, før en sammensmeltning af de tre til det endelige resultat.

2 Åbnes i Affinity Photo
Affinity Photo er opdelt i opgavespecifikke ”Personas”, en slags funktionsmodus. En af disse er til udvikling og håndterer raw-filer. Højreklik på fotofilen i Stifinder, vælg Åbn med > Affinity Photo. Affinity genkender filen og åbner den i ”Develop”-modus. Nu kan du beskære og tilrette billedet med beskæringsværktøjet i værktøjslinjen.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

TAGS
Affinity Photo
Billedredigering
fotos
Guide
hdr

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S