Home » Gaming & Konsoller » Guide: Gaming med Raspberry Pi
Guide: Gaming med Raspberry Pi

Guide: Gaming med Raspberry Pi

Share

Den lille computer Raspberry Pi kan forbavsende nok bruges til gaming – ikke til moderne spil, men den kan streame dem fra en pc med Steam eller Parsec. Man skal blot have pc’en kørende på det samme netværk som Raspberry Pi plus en spilcontroller eller to, der også er hægtet på.

Med gamingtjenesten Google Stadia kan du streame videospil til dit fjernsyn via Raspberry Pi, et godt alternativ til Chromecast Ultra. Raspberry Pi 4 kan lige akkurat streame Stadia-spil. Det kan halte lidt på grund af minicomputerens begrænsninger. Men prøv dig frem – mange spil kører fint 

1 Forbered din Pi

Hvis du overhovedet skal i nærheden af input uden afbrydelser med en Raspberry Pi 4, skal du begynde med en letvægts-distro. Til vores test brugte vi Raspbian Buster Lite med Xfce-desktoppen. Begynd med at åbne en terminal og opdatere og installere de nødvendige opgraderinger.

sudo apt update && sudo apt 

dist-upgrade 

Genstart med:

sudo reboot

Når din Pi genstarter, installerer du X.Org Server og Xfce:

sudo apt install xserver-xorg

sudo apt install xfce4 xfce4-terminal

>> Nu skal du slutte din Pi til routeren med et Ethernet-kabel i stedet for at satse på Wi-Fi. Hvis du vil overtale Raspberry Pi til at køre hurtigst muligt, er du nødt til at overclocke den [Billede]. Det indebærer nogle ulemper: Pi kører hurtigere, men ydelsen bliver mindre driftssikker. Der kan opstå visse stabilitetsproblemer såsom SD-kortfejl eller pludselige systemnedbrud.

>> Overclocking af Raspberry Pi 4 er lidt anderledes end hos ældre versioner. Begynd med at fjerne Pi fra dens kabinet, og stil den lodret. Hvis du ikke har en ventilator knyttet til dens SoC, er det den bedste måde at opnå køling på. Et par Lego-klodser kan være nyttige her: Du kan måske få Pi til at balancere i kabinettets ene halvdel. Når det er på plads, er tiden inde til at begynde med at skrue op for Pis spænding og clockhastighed. Åbn config.txt:

sudo nano /boot/config.txt

Find den sektion, der hedder: “#uncomment to overclock the arm. 700 MHz is the default.” Tilføj det følgende for at øge hastigheden:

over_voltage=2

arm_freq=1750

Klik Ctrl + X for at gemme og slutte, og genstart så igen. Hvis Pi booter tilfredsstillende, vender du tilbage til config.txt og justerer indstillingerne igen:

over_voltage=6

arm_freq=2000

>> Det burde være nok til at køre Stadia på Chromium. Du kan overclocke til arm_freq=2147 og tilføje gpu_freq=750, men det er at lege med ilden uden en køleløsning i den høje ende.

>> Husk, at hvis Pi sidder fast i en genstart-løkke eller ikke starter korrekt, kan du ordne det ved at ændre config.txt. Gå tilbage til arm_freq=800, og fjern indstillingen over_voltage. Gem så, gå ud, og genstart.

Hvis det ikke er nok, er du nødt til at omformatere dit SD-kort.

TAGS
Gaming
Raspberry Pi
Stadia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S