Home » Styresystem » Guide: Fyr op under windows
Guide: Fyr op under windows

Guide: Fyr op under windows

Share

Fyr op under din pc med denne samling af justeringer, optimeringer samt total geninstallation af Windows fra Alt om DATAs redaktion

Når det gælder hastighed, er det en udbredt fornemmelse, at ens pc aldrig kan få nok. Uanset hvor glat pc’en kører, kan den altid trænge til at blive lidt hurtigere. Hvis man er bevæbnet med den rette viden, kan man finjustere sin pc og vride mere ydelse ud af den, men anstrengelserne kan også overstige gevinsten.

Det er her, vi kommer ind i billedet. I denne artikel leverer vi de fineste gratis værktøjer, vi kender, når det gælder om at sætte fart i maskineriet. Vi lægger ud med at præsentere vores foretrukne værktøjer til finjustering af systemet. Din hardware kan også trænge til optimering, og vi har derfor samlet de bedste apps til overclocking og tuning af udstyret, så det yder bedst muligt.

Dernæst tager vi det store spring: Når du næste gang kaster dig ud i en geninstallation af Windows, har vi udstyret dig med fem redskaber, der kan hjælpe dig med at gøre processen sikker og sætter fart i sagerne. Til sidst gennemgår vi de trin, du skal tage for at gendanne Windows til den jomfruelige, uberørte tilstand uden monstrøse applikationer og tilsanding.

Din computer er parat til at yde bedre ved hjælp af vores essentielle applikationer. Du skal blot læse videre for at komme i gang med at give maskinen et stærkt tiltrængt boost.

Strømlin din pc

Sådan strømliner du din pc og giver den højere hastighed ved hjælp af disse stærke og gratis applikationer. 

Windows er udviklet med henblik på maksimal kompatibilitet. Systemet kan køre på en lang række pc’er, men det er ikke optimeret til nogen af dem. Det er her, applikationerne i denne artikel kommer ind i billedet.

De giver dig de redskaber, du skal bruge til at gøre din pc hurtigere. Det er klogt at beherske sig, når det gælder apps – der er ingen mening i at anbefale 100 apps, hvis de samlede krav til brugen af dem overstiger fordelene. Derfor har vi reduceret antallet til fem.

Vi lægger ud med vores foretrukne værktøj til håndtering af start. Du kan både overvåge og forbedre den måde, Windows bliver indlæst på. Hvis du døjer med, at maskinen ofte går ned, kan Process Lasso holde styr på de løbske programmer.

Se også:  XPG Core Reactor 650W [TEST]: Den bedste i mellemklassen

Der er også et sikkert værktøj til justering af visse tjenester, således at der bliver frigjort flere systemressourcer, og JetBoost kan midlertidigt standse unødvendige tjenester, når man spiller eller bruger andre krævende applikationer. Her finder du også et defragmente-ringsredskab, der supplerer Windows’ eget værktøj.

Process Lasso

Hvis din maskine hyppigt holder op med at reagere og stopper midlertidigt op, er synderen som regel et program eller en systemproces, der stiller store krav til systemet. Det går ud over andre kørende programmer, herunder selve Windows.
Dette problem er størst på ældre eller svage pc’er med 2 GB ram eller mindre.

Process Lasso overvåger pc’ens processer, og når det opdager en, der begynder at stille for store krav, reducerer det midlertidigt processens prioritet for at sikre, at pc’en kan køre ubesværet videre. Den gratis version omfatter al kernefunktionaliteten. Hvis du opgraderer, får du yderligere funktioner: En livstids-licens til Pro-versionen koster 36 dollars; Home Pro (46 dollars) dækker hver eneste pc i dit hjem.

Bedre tjenester

Tjenester er specielle programmer, der kører i baggrunden og udfører en række funktioner. Hvert af dem bruger sin del af systemressourcerne. Hvis du er i besiddelse af den rette knowhow, kan du selektivt slå dem fra og frigøre hukommelse og processortid. Men hvorfor gøre det manuelt, når Easy Service Optimizer kan klare det hårde arbejde for dig?

Programmet har tre kategorier: Safe, Tweaked og Extreme. For de fleste vil Safe være bedst. Her er der ingen risiko, og man kan nemt gå tilbage til standard-indstillingerne, hvis noget går galt. Avancerede brugere kan gå videre, og man kan også manuelt justere individuelle tjenester.

Defragmenter

Hvis du stadig kører Windows fra en traditionel pladebaseret harddisk, er det vigtigt at holde den defragmenteret. Windows’ egen Disk Defragmenter klarer det udmærket, navnlig i Windows 10, men hvis du vil vride endnu mere ydelse ud af dit drev, skal du have fat i Defraggler.

Her kan du flytte store filer til enden af drevet og forbedre ydelsen, og med Defraggler kan du også defragmentere individuelle filer og mapper – det er ideelt, hvis man vil defragmentere en enkelt fil uden at skulle lægge beslag på pc’en i timevis. Defraggler omfatter også en “Optimize”-funktion til ssd’er. Den sletter manuelt plads, der er udvalgt til sletning, for at forbedre drevets ydelse.

Se også:  Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje
JetBoost

JetBoost er et værktøj, der hurtigt lukker unødvendige tjenester og programmer – men udelukkende midlertidigt. Hvis du for eksempel spiller krævende spil eller koder HD-video, kan JetBoost levere et fartboost imens. Når du er færdig, bliver alt gendannet til normal brug. Det hele foregår via værktøjets ét klik-knap. Det er også godt til at lukke munden på generende apps og notifikationer, mens man arbejder.

Overvåg og styrk Windows’ start

BootRacer er blevet vores faste værktøj til styring af startfasen. Det giver mulighed for at se, hvilke programmer der bliver startet sammen med Windows, men det timer alting, således at man kan holde øje med bootprocessen, og man får besked, hvis et ressource-slugende program pludselig begiver sig ind i startprocessen. Her er en hurtig gennemgang af de vigtigste funktioner.

1. Tag tid på start

Det første, BootRacer gør, er at måle din starttid fra det øjeblik, pc’en bliver tændt, og til dine startapplikationer er blevet indlæst. Det gør det nemmere at afsløre flaskehalse på forskellige trin i processen, således at du kan målrette din fejlfinding.

2. Forsink start

BootRacer indsætter også en forsinkelse på 10 sekunder i startprocessen for at give Windows en chance for at afslutte indlæsningen, før eventuelle startprogrammer bliver kørt. Det forhindrer, at pc’en bliver overvældet af krav til systemressourcer.

3. En ad gangen

BootRacer indlæser programmer i rækkefølge, et efter et. Formålet er igen at afbalancere kravene til pc’en. Klik på “hamburger”-knappen for at få en liste over alle de programmer, der bliver indlæst, plus deres respektive starttider.

4. Håndter apps

Klik “Startup Control” fra hovedprogrammet for at styre startprogrammer. Herfra kan du slå dem fra eller slette dem, og du kan ændre deres rækkefølge, hvis du for eksempel vil have de hurtigst indlæste programmer startet først.

1 2 3 4Næste

TAGS
pc
Systemoptimering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S