Home » Styresystem » Guide: Fyr op under Windows
Guide: Fyr op under Windows

Guide: Fyr op under Windows

Share

Man kan bruge skrivebordsgenveje til meget andet end at starte applikationer – vi viser, hvad de duer til i denne trin for trin-gennemgang

Du har højst sandsynligt stiftet bekendtskab med skrivebordsgenveje. Mange programmer lægger ikoner på skrivebordet, og når man dobbeltklikker på et af dem, starter man det tilknyttede program. Men man kan bruge skrivebordsgenveje til en masse andre nyttige ting.

Når man arbejder med pc’en, er der næsten altid visse handlinger, som man foretager igen og igen. Det kan for eksempel være at lukke Windows, downloade de seneste opdateringer, fjerne USB-drev eller sende e-mail til de samme mennesker gentagne gange.

Se også:  Windows 11 er gratis

Man kan bruge skrivebordsgenveje til at få nemmere adgang til de dele af computeren, man bruger oftest, til Windows-indstillinger, man ofte skal ændre, og meget andet. Rækken af muligheder er næsten endeløs – her præsenterer vi nogle af de nyttigste skrivebordsgenveje, man kan oprette.

1 Nem adgang til Windows Update

Du har formentlig Windows konfigureret til automatisk at installere opdateringer, men det kan være nyttigt at have hurtig adgang til Windows Update. Højreklik på skrivebordet, vælg Ny > Genvej, og skriv “ms-settings:windowsupdate” som genvej. Hvis du bruger “ms-settings:windowsupdate-history” som genvej, kan du se en liste over de opdateringer, du allerede har installeret.

Se også:  Guide: Sådan pakker du filer ind og ud med Windows' zip-funktion
2 Åbn Bluetooth-indstillingerne

Man bør fjerne USB-drev sikkert. Hvis man opretter en genvej til “RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll”, kan man få adgang til dialogboksen. Er det bøvlet at åbne dvd-drevet? NirCmd kan åbne bakken. Download og installer softwaren, og opret så en genvej til “nircmd.exe cdrom open x:” (idet x er drevbogstavet).

TAGS
genvejstaster
optimering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S