Home » Styresystem » Guide: Fundamental sikkerhed på din pc
Guide: Fundamental sikkerhed på din pc

Guide: Fundamental sikkerhed på din pc

Share

Med standard firewall-indstillingen kan du blokere individuelt, men åbner du rullemenu-en ”Click to Block” og vælger ”Ask to Connect”, vil du få en forespørgsel for hver enkel proces på din pc første gang, den vil oprette ekstern forbindelse. Dermed kan du gennemgå dem individuelt. I de fleste tilfælde fungerer indstillingen ”Click to Block” bedst, når du samtidig har et øje på GlassWires periodiske pop-op-advarsler.

Læg ekstra lag på

Uanset hvilken sikkerhedspakke du vælger, er det altid smart med mere hjælp. Hvis du installerer et tredjepartsprogram, kan du bruge Windows Security som et backup-værktøj til scanning og fjernelse. Beskyttelsen i realtid er slået fra for at undgå sammenstød med dit nye program, men den udfører regelmæssigt scanninger ved hjælp af egen antivirusmotor. Indstil det i hovedvinduet i Windows Sikkerhed > Virus og trusselsbeskyttelse.

Se også:  Færre trusler mod virksomhederne i 2022 – men de bliver målrettede

Et andet program, som er værd at overveje, er Malwarebytes Anti-Malware (www.malwarebytes.com). Som sekundært giver den gratis version dig mulighed for at scanne efter – og fjerne – trusler, som dit hovedværktøj måske ignorerer. Det er velegnet til at udluge PUP’er, adware og software, der falder i gråzonen mellem programmer, du ønsker, og malware. Premium-versionen giver realtidsbeskyttelse, og det er godt til både at blokere potentielt farlige websites og de PUP’er, som følger med.

Udryd stædige infektioner

Får du advarsler fra din sikkerheds-software, så lad programmet forsøge at fjerne infektionen. Genstart, og kør en ny scanning. Fort-sætter den samme infektion med at dukke op, så prøv at genstarte pc’en i fejlsikret tilstand med netværk (tryk ”esc”-tasten under opstart og vælg ”Startindstillinger”), og kør scanningen derfra. Virker det ikke, så brug den bærbare app Emsisoft Emergency Kit (www.emsisoft.com/en/software/eek), mens du er i fejlsikret tilstand. Start værktøjet, lad det udpakke sig selv og opdatere malware-signaturerne. Kør en fuld scanning. EEK bruger to antivirus-motorer, hvilket maksimerer dine chancer for at spotte infektioner.

Emisoft Emergency Kit (EEK) er et brugbart værktøj. Gem det et sikkert sted; det vil en dag hjælpe dig af med stædige infektioner.

Er der stadig problemer, så prøv Vipre Rescue (www.vipreantivirus.com/vipre-rescue-virus-removal-tool.aspx). Kør værktøjet i fejlsikret tilstand. Er du låst ud af fejlsikret tilstand, kan du besøge din antivirusproducent fra en fejlfri pc. Find på hjemmesiden en bootbar nødhjælpsdisk. Eller download Kaspersky Rescue Disc ISO fra https://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk til en ren pc. Højreklik på ISO-filen, og vælg at brænde diskafbildningen. Ellers brug Rufus (https://rufus.akeo.ie) for at oprette et bootbart USB-drev.

Opsæt en firewall med det gratis GlassWire

1. Indledende trin
Hent og installer GlassWire fra www.glasswire.com. Lad standardopsætningerne være under opsætningen og lad programmet starte efter installation. Vent, mens GlassWire udfører en første scanning af dit netværk, både af tidligere og nuværende. Efter en kort pause vises en graf.

2. Bloker programmer
Er du mistænksom, så skift til fanen ”Firewall”. Klik på ”Off” ved siden af Firewall’en for at slå den til. Lad ”Click to Block” være slået til og vælg manuelt hvad, der skal blokeres. Klik på ikonet ved siden af en proces for at blokere den. Klik igen, når du har bekræftet, at processen er sikker.

TAGS
Bitdefender
malware
sikkerhed
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S