Home » Styresystem » Guide: Fundamental sikkerhed på din pc
Guide: Fundamental sikkerhed på din pc

Guide: Fundamental sikkerhed på din pc

Share

Et solidt fundament er nøglen til at sikre, at du altid er sikker, når du er online. Læs her, hvad du skal tage højde for.

Et indlysende sted at starte, hvis du vil opnå en sikker pc, er med din computers grundlæggende sikkerhed, som normalt består af et enkelt program eller en kombination af produkter, der tilbyder beskyttelse mod en række trusler fra virus og trojanere til ransomware og hackere. Du kan bruge Microsofts eget, indbyggede program, tidligere kaldet Windows Defender, nu kendt som Windows Sikkerhed. Programmet er blevet betydelig stærkere og scorer tæt på toppen i uafhængige test (se www.av-test.org/en/).

Du kan tjekke status i Windows Sikkerhed via Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Sikkerhed. Er det dit primære sikkerhedsprogram, så klik på knappen ”Åbn Windows Sikkerhed” for at konfigurere det.

Mere beskyttelse

Selv om det er blevet bedre til at registrere trusler, er det stadig bagefter på et par punkter. Andre produkter – både gratis og betalt – tilbyder mere omfattende beskyttelse (såsom forbedrede tovejs-firewalls eller beskyttelse mod mindre åbenlyse trusler såsom potentielt uønskede programmer eller PUP). Har du brug for at holde den slags væk fra din pc, skal du se efter et alternativ.

Se også:  Færre trusler mod virksomhederne i 2022 – men de bliver målrettede

Når du har fundet et program, der passer dig, er det fristende at holde fast i det til evig tid, men faktum er, at markedet ændrer sig, og nogle programmer falder fra tid til anden under tidligere standard. Hold øje med dit programs scoringer ved AV-Test og besøg www.altomdata.dk for de seneste anmeldelser, næste gang du skal forny et abonnement (eller oftere, hvis du bruger et gratis program).

Det bedste i 2019

I skrivende stund er den bedste gratis og betalte løsning Bitdefender. Bitdefender Antivirus Free Edition indeholder hele programpakken, men mangler en firewall og giver lille kontrol til øvede brugere. Hvis Bitdefender falder i din smag, anbefaler vi mellemste Internet Security-pakken, som omfatter firewall, anti-spam og support til tre enheder.

Se også:  Det myldrer med nye hackerangreb mod virksomhederne

Bruger du gratis antivirusbeskyttelse, er du afhængig af Windows Firewall. Selvom den er i stand til at levere den beskyttelse, du har brug for, vil den som standard kun gøre halvdelen af jobbet.

I betalingsversionen er Malwarbytes særlig god til at blokere uønskede programmer.

Skelner trafikken

Den overvåger al trafik, der kommer ind i din pc fra dit netværk og internettet, men vinker al udgående trafik igennem. Du kan installere tilføjelser med mulighed for at styre udgående trafik, men de kan være bøvlede at implementere.

En gratis mulighed er GlassWire Firewall. Her kan du overvåge netværksaktiviteten på din pc. Mens alle processer som standard får tildelt netværks- og internetadgang, gør programmet det nemt at blokere alt, du er mistænksom overfor. Den trinvise vejledning nedenfor viser, hvordan det fungerer på et grundlæggende niveau.

TAGS
Bitdefender
malware
sikkerhed
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S