Home » Lagerenheder » Guide: Frigør kostbar plads på dit ssd
Guide: Frigør kostbar plads på dit ssd

Guide: Frigør kostbar plads på dit ssd

Share

Til trods for, at ssd-priserne falder hvert år, er et ssd stadig markant dyrere end en harddisk med tilsvarende kapacitet.

Det betyder, at et ssd sandsynligvis bliver fyldt op hurtigere end en harddisk til samme pris, og man må derfor finde løsninger, der kan frigøre den kostbare plads på drevet.

Heldigvis er der adskillige ting, man kan gøre for at genvinde lagerplads på et ssd – fra flytning af systemmapper til deaktivering af dvale. Man kan hurtigt og enkelt frigive plads.

Før vi kaster os ud i de skridt, du bør tage, må vi dog først finde ud af, hvor synderne befinder sig. Vi anbefaler download af det gratis værktøj WinDirStat. Det scanner et udvalgt drev på computeren og afslører, hvilke filer og mapper der fylder mest, illustreret med blokke af forskellig farve og størrelse. Udstyret med denne viden kan du slette store ubrugte filer og afinstallere unødvendige programmer og på den måde få mere plads.

Nogle af trinnene i denne guide blev før anbefalet som metoder til at forbedre ssd’ets ydelse, men nu om dage er de unødvendige til dette formål. Til gengæld kan de være vældig gode til at få ryddet op på et ssd, der bugner af data. Lad os derfor skære igennem og komme i gang med hovedrengøringen.

Se også:  Samsung 870 EVO [TEST]: Bundsolid ssd til fornuftig pris
1 Brug CCleaner

CCleaner er et gratis program, der kan gøre underværker, når det gælder om at rydde op på et ssd. Installer det blot, og sæt det i gang, så får du frigjort en masse plads på ingen tid.

>> CCleaner har adskillige sektioner, der er værd at udforske. Den første er “Easy Clean”. Den analyserer din computer for at afsløre, hvad der hurtigt kan ryddes ud, herunder webbrowser-trackere og cookies, og unødvendigt ragelse såsom midlertidige system-filer og indholdet af Papirkurv.

>> Hvis du vil have større kontrol med det, der bliver ryddet fra din pc, kan du bruge sektionen “Custom Clean”. Her kan du vælge, hvilke system- og programfiler der bliver udrenset – fra hukommelses-dumps og Udklipsholders indhold til browser-caches.

>> Som du kan se [Billede A], har CCleaner fjernet 420 MB efter en scanning, der varede mindre end fem sekunder. Hvis du aldrig har kørt en scanning før, vil du sandsynligvis kunne rydde gigabytes snarere end megabytes.

Billede A

2 Brug Disk Cleanup

Hvis du ikke vil installere CCleaner og foretrækker at holde dig til Windows 10’s egne værktøjer, kan du bruge Disk Cleanup. Det er ikke så vidtrækkende som CCleaner, men det kan løse nogle få problemsager med blot et par klik.

Se også:  Ekstremt hurtig SSD fra Western Digital

>> Du kommer i gang ved at skrive “Diskoprydning” i Windows 10’s søgefelt og klikke på det øverste resultat. Vælg dit ssd på listen over drev, og klik “OK”. Nu får du en liste over forslag til, hvad du kan smide ud, herunder sager som midlertidige internetfiler, miniaturer, DirectX’ shader-cache og andet. I hvert tilfælde får du en estimeret filstørrelse og en beskrivelse nedenunder. Marker boksen ud for hver af de ting, du vil rydde ud, og klik “OK”.

>> Diskoprydning gør det også muligt at fjerne unødvendige systemfiler. Klik på “Ryd op i systemfilerne”, vælg dit ssd som før, og tryk “OK.” Du ser nu mange af de samme ting som før plus nogle nye valgmuligheder såsom “Windows Update Oprydning” og “Logfiler for Windows-opgradering”. De kan med lidt held rydde op i flere gigabytes plads.

> Du kan også rydde ud i alle andre end de nyeste systemgendannelsespunkter, hvis du mener, at der ikke længere er brug for de ældre. Efter at have klikket “Ryd op i systemfilerne” og valgt dit ssd klikker du på fanen “Flere indstillinger” foroven. I sektionen “Systemgendannelse og øjebliksbilleder” klikker du “Ryd op” efterfulgt af “Slet”.

TAGS
Lagerplads
SSD
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S