Home » Guide » Guide: Før du geninstallerer
Guide: Før du geninstallerer

Guide: Før du geninstallerer

Share

Overvejer du en geninstallation, er der en række trin, du skal igennem først. Blandt andet at sikre filer og indstillinger

Fuld geninstallation er en destruktiv proces. Alt på dit C-drev bliver slettet. Selvom du udfører en reparationsinstallation, er det ikke sikkert, at det løser problemerne. Måske kan det gøre tingene værre og forhindre, at du kan tilgå dine data. Derfor er det vigtigt at sørge for be-skyttelse af sine personlige filer og måske også præferencer og justeringer af systemet.

Sørg for, som første trin, at få et overblik over dine data: dokumenter, fotos, videoer osv. Som standard gemmes de i din personlige brugermappe på samme drev som Windows. Har du ikke flyttet disse mapper til et andet drev, er det vigtigt, at du sikkerhedskopierer dem. Windows har alle de værktøjer, du har brug for. Sikkerhedskopiering og gendannelse i Windows 7, 8.1 og 10, og Filhistorik, som er begrænset til Windows 8.1 og 10.

Kopiér programindstillinger
Overfør programindstillinger fra din gamle installation til en ny ved at hente og installere det mobile værktøj CloneApp (www.mirinsoft.com) på dit backupdrev. Højreklik på ”CloneApp.exe”, og vælg ”Kør som administrator”.

Gennemgå listen over 247 understøttede programmer for at se, om dine er med. Hvis et program ikke er med, eller vil du sikkerhedskopiere yderligere indstillinger, så vælg ”Custom”. Her angiver du manuelt, hvor dine filer, mapper og registreringsnøgler er gemt.

Se også:  Sådan ser Windows' nye startmenu ud
Brug filhistorik

Har du ikke allerede sat Windows til at sikkerhedskopiere dine data, er det på høje tid. Filhistorik er bedst, hvis din version af Windows understøtter det, da værktøjet kan tilbagerulle dine data til et tidligere tidspunkt og samtidig gemme nyeste version. I Windows 10 og Windows 8.1 sker det via Kontrolpanel > System og sikkerhed > Filhistorik. Sørg for, at systemet laver sikkerhedskopier af alle de relevante mapper.

Sikkerhedskopiering og gendannelse er også nemt at sætte op. Tryk på Windows-tasten+R, og skriv ”sdclt.exe” i dialogboksen. Klik på ”Sikker-hedskopiér nu” for at komme i gang. Bruger du denne metode, så åbn værktøjet, og lav en ny sikkerhedskopi lige inden geninstallation, så din kopi er så opdateret som mulig.

Boksen her på siden (”Sikkerheds-kopiér programindstillinger”), viser, hvordan du tager backup af dine programindstillinger. Volder det besvær at finde indstillingerne for et program, så besøg dets supportside eller onlinefora. Du kan også søge i mapperne C:\Brugere\<brugernavn>\AppData og i programmets mappe under C:\Programmer eller C:\Programmer (x86). Ellers åbn registreringseditoren (skriv ”regedit” i dialogboksen Kør) og gå til HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE for at finde registreringsdatabasenøglen for eventuelle undernøgler relateret til dine programmer.

Se også:  Test din pc’s hastighed ligesom profferne

Vil du undgå at overse en afgørende fil eller indstilling, så brug den ultimative sikkerhedskopiering, nemlig et fejlsikret drevbillede, altså en systemafbildning. Klik på ”Opret en systemreparationsdisk” i Sikkerhedskopiering og gendannelse, eller hent Macrium Reflect Free fra www.macrium.com/reflectfree.aspx. Når programmet er installeret, starter du det og klikker på ”Create an image of the partition(s) required to backup and restore Windows (Opret billede af den/de partition(er), som kræves for at sikkerhedskopiere og gendanne Windows).

Tag en fejlfri backup
1  De første skridt

Har du ikke Macrium Reflect Free, installerer du det på en anden pc. Første gang laver du et genopretnings-
medie, når du bliver bedt om det. Ellers vælg Other Tasks > Create bootable Rescue Media (Andre opgaver > Lav gen-opretningsmedie). Brug en tom dvd eller et 8 GB USB-drev.

2 Generer et PE-billede

Macrium foreslår en PE-version (Preinstallation Environment), der passer til pc’en, programmet er installeret på. Kører det en anden version af Windows, klikker du på ”Change PE Version”, på Next > Next, vælger din Windows (32-/64-bit) og klikker ”Next” for at oprette PE-billedet.

TAGS
backup
geninstaller
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S