Home » Foto » Guide: Flot kollage af dine fotos
Guide: Flot kollage af dine fotos

Guide: Flot kollage af dine fotos

Share

Det er ikke spor svært at lave et spændende kollageportræt af et eller flere fotos, som du tidligere har taget. Det er en kreativ proces med kunstnerisk resultat

Kollage er en af de nyskabelser, som opstod i den moderne kunst i 1900-tallet. Og da fotografiet også begyndte at blive brugt i kunstnerisk sammenhæng, opstod fotokollagen.

Blandt de kendte kunstnere, der eksperimenterede med foto og kollage, var britten David Hockney, som blandt brugte Polaroid-billeder i sin kunst. I dag er det langt nemmere at skabe kollagekunst ved hjælp af sine fotos. Her viser vi, hvordan du kan skabe din egen kunst i programmet Photoshop Elements 2019.

Du kan bruge et enkelt foto, men resultatet bliver ofte mere spændende med 10-15 for-skellige fotos af den samme person. Her viser vi, hvordan du arbejder med et enkelt foto. Når du har lært det, kan du udvikle din fotokunst med flere fotos eller raffinere din metode med et enkelt billede.

Se også:  Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11
1 Gem som psd

Du åbner din fotofil i Adobe Photoshop Elements 2019 og gemmer den med det samme som psd-fil. På den måde kan du gemme alle de lag i billedet, som du senere skaber, og du har samtidig en sikkerhedskopi af dit oprindelige billede, hvis noget skulle gå galt. Glem originalen, og arbejd herefter i den nye psd-fil. Gem undervejs.

2 Opret et nyt lag

Åbn nu “Expert mode” og paletten “Layers”. Lige nu er der kun ét lag: baggrunden. Baggrunden kan ikke flyt-tes eller skjules, så dobbeltklik på paletten “Layers” for at omdanne baggrunden til et lag, som du frit kan arbejde med. Det hedder nu “Layer 0”. Du kan skjule laget ved hjælp af øjeikonet i lagpaletten.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 2
3 Indsæt en ramme

Åbn herefter paletten “Graphics” (nederst til højre), og vælg “By Type” og “Frames” i de to rullemenuer for at se alle de rammer, programmet tilbyder. Der er fire klassi-ske rammer nær bunden af listen. Du kan enten trække en af dem ind i dit billede eller klikke på en af dem. Rammen dukker nu op i billedet, der hvor din musemarkør var.

TAGS
Billedredigering
kollage
Photoshop Elements
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S