Home » Styresystem » Guide: Find de skjulte superfunktioner i din pc
Guide: Find de skjulte superfunktioner i din pc

Guide: Find de skjulte superfunktioner i din pc

Share

Din Windows-computer rummer en række gemte skatte og mindre kendte funktioner, som kan forbedre ydelsen eller give nye muligheder. Her løfter vi sløret for dem

Hvis det ikke er så længe, siden du skiftede til Windows 10, savner du måske funktioner fra tidligere Windows-versioner? Eller måske vil du bare gerne vide, om der er forbedringer af Windows, som du ikke kender til.

Hvis du nu kan nikke ja, så er du kommet til det rigtige sted. I denne guide viser vi, hvordan du igen får adgang til de funktioner, du mindes med glæde, for eksempel visning af Skrivebord eller tilpasning af startmenuen. Vi ser også på nye funktioner i Windows 10, for eksempel print af filer til PDF.

Se også:  Du kan stadig opgradere til Windows 10 gratis

I jobsammenhæng vil du måske blive særlig glad for at kunne arrangere åbne vinduer på tværs af flere skærme.
Du skal ikke have nogen særlige forudsætninger for at gennemføre disse ændringer, og de skader ikke computeren. Så lad os komme i gang.

1 Vis Skrivebordet

Denne praktiske knap er ikke længere standard i Windows. For at genaktivere den skal du højreklikke på Proceslinjen nederst på skærmen og vælge “Indstillinger for Proceslinje” og slå “Peek” til. Knappen sidder yderst til højre i Proceslinjen og bruges til at kaste et hurtigt blik på Skrivebordet.

2 Gå i God Mode

Du kan få nærmest guddommelig magt over din computer med “God Mode”. Start med at højreklikke på Skrivebordet og vælge “Ny mappe”. Du kalder mappen GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} og trykker på returtasten. Ikonet ændres. Dobbeltklik på mappen, og få adgang til en masse systemindstillinger.

Se også:  Kæmpe Windows-opdatering på vej - her er de nye funktioner

3 Snap dine vinduer

Med funktionen “Snap” kan du flytte et vindue til kantens skærm uden at skulle ændre dets størrelse. Klik på titelbjælken øverst og træk den mod kanten af skærmen. Du ser en markering af placeringen og slipper musetasten for at få vinduet på plads. Det samme kan du gøre ved at trykke på Windows-tasten og en af piletasterne.

TAGS
PC Tools
Systemoptimering
Tips og trick
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S