Guide: Find de skjulte superfunktioner i din pc

Guide: Find de skjulte superfunktioner i din pc

Share

Din Windows-computer rummer en række gemte skatte og mindre kendte funktioner, som kan forbedre ydelsen eller give nye muligheder. Her løfter vi sløret for dem

Hvis det ikke er så længe, siden du skiftede til Windows 10, savner du måske funktioner fra tidligere Windows-versioner? Eller måske vil du bare gerne vide, om der er forbedringer af Windows, som du ikke kender til.

Hvis du nu kan nikke ja, så er du kommet til det rigtige sted. I denne guide viser vi, hvordan du igen får adgang til de funktioner, du mindes med glæde, for eksempel visning af Skrivebord eller tilpasning af startmenuen. Vi ser også på nye funktioner i Windows 10, for eksempel print af filer til PDF.

Se også:  Sjovere gaming med den rigtige skærm

I jobsammenhæng vil du måske blive særlig glad for at kunne arrangere åbne vinduer på tværs af flere skærme.
Du skal ikke have nogen særlige forudsætninger for at gennemføre disse ændringer, og de skader ikke computeren. Så lad os komme i gang.

1 Vis Skrivebordet

Denne praktiske knap er ikke længere standard i Windows. For at genaktivere den skal du højreklikke på Proceslinjen nederst på skærmen og vælge “Indstillinger for Proceslinje” og slå “Peek” til. Knappen sidder yderst til højre i Proceslinjen og bruges til at kaste et hurtigt blik på Skrivebordet.

2 Gå i God Mode

Du kan få nærmest guddommelig magt over din computer med “God Mode”. Start med at højreklikke på Skrivebordet og vælge “Ny mappe”. Du kalder mappen GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} og trykker på returtasten. Ikonet ændres. Dobbeltklik på mappen, og få adgang til en masse systemindstillinger.

Se også:  Bruger du en bærbar pc?

3 Snap dine vinduer

Med funktionen “Snap” kan du flytte et vindue til kantens skærm uden at skulle ændre dets størrelse. Klik på titelbjælken øverst og træk den mod kanten af skærmen. Du ser en markering af placeringen og slipper musetasten for at få vinduet på plads. Det samme kan du gøre ved at trykke på Windows-tasten og en af piletasterne.

Del denne