Home » Styresystem » Guide: Få Windows 11 på en ældre pc
Guide: Få Windows 11 på en ældre pc

Guide: Få Windows 11 på en ældre pc

Share

Windows 11 forbedrer blandt andet brugen af ram og diske. For ældre maskiner kan det nye Windows alligevel blive lidt af en mundfuld, så her får du nogle tips til, hvordan du får det nye styresystem til at glide

indows 11 er ved at blive rullet ud til brugere verden over. Opdateringen byder på et let og luftigt design, men Microsofts programmører har også været i maskinrummet for at forbedre brugen af for eksempel ram, diske, batteri og prioritering af apps.

Kort sagt skulle Windows 11 også være til at have med at gøre på en ældre pc, såfremt den overholder kriterierne. Det mest omtalte krav fra Windows 11 er nok TPM 2.0-chippen og indstillingen Sikker Start (Secure Boot).

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

Kontrollér derfor, om din pc overholder kriterierne ved hjælp af Windows-appen Tilstandskontrol for pc. Appen giver dig besked, hvis et kriterium for at køre Windows 11 ikke er overholdt. Det kunne være, at cpu’ens hastighed er for lav, eller at lagerpladsen er for lille.

Overholder din ældre pc kriterierne, kan du dog opleve, at dit Windows 11 kører langsomt, eller at ydelsen ikke er den bedste. Vil du undgå den situation, så læs med i vores lille guide her.

 1 Tjek opdateringer

Kører Windows 11 ikke optimalt, kan du altid nemt og hurtigt finde ud af, om styresystemet har de nyeste relevante opdateringer. Som med Windows 10 kan opdateringer godt ”hænge” i venteposition, uden at du får besked. Gå ind via Indstillinger > Windows Update. Klik på knappen ”Søg efter opdateringer”. Installer og genstart. Gentag om nødvendigt.

Se også:  Guide: Gør din pc klar til Windows 11
2 Få hurtigere opstart

Tryk på tasterne Windows + I for at åbne Indstillinger. Vælg Apps > Start, og få listen over apps, som starter med Windows 11. Ikke alle er lige nødvendige og kan overforbruge ram og cpu-kraft. Effekten er vist under en skydeknap. Deaktiver unødvendige programmer ved at bevæge knappen fra højre mod venstre – for eksempel Google Drev.

TAGS
Tips og tricks
Update
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S