Home » Tips og trick » Guide: Få styr på pc’ens strømforbrug
Guide: Få styr på pc’ens strømforbrug

Guide: Få styr på pc’ens strømforbrug

Share

I Windows 10 har du mulighed over en række indstillinger for strømforbruget. Du kan blandt andet vægte forholdet mellem ydelse og batterilevetid og øge sikkerheden

Når vi taler om strømindstillinger i Windows, tænker de fleste nok på de forskellige måder, hvorpå brugerne kan reducere strømforbruget for at forbedre batteriets levetid på deres bærbare pc. Det er selvfølgelig en stor del af det, men langt fra hele pakken. Med de korrekte strømindstillinger på plads opnår du både en længere tid mellem hver opladning, og du forbedrer din pc’s sikkerhed. Nogle af indstillingerne fungerer endda på en stationær pc.

At have skærmen slukket, når du ikke har brugt den for et stykke tid, har to fordele. Ud-over at spare på batteriet hjæl-per det også med at beskytte dit privatliv. Er du et smut væk fra skærmen, kommer det ikke altid forbipasserende ved, hvad du arbejder med. Der er også mange andre muligheder, som er værd at udforske, så lad os komme i gang.

Se også:  Stationære computer [STORTEST]: Den perfekte pc til hjemmekontoret
1 Adgang til strømindstillinger

Gå til Start > Indstillinger > System> Strømstyring og slumretilstand. Her findes en række indstillinger for skærm og computer. En inaktiv pc bør ikke stå med tændt skærm og tære på batteriet. Brug de to rullemenuer under sektionen ”Skærm” for at vælge, hvor længe du skal være inaktiv, før Windows slukker.

2 Grundlæggende slumreindstillinger

Ligesom du kan få Windows til at slukke din skærm automatisk, når du ikke bruger den, kan du også få din pc til at gå dvale. I sektionen ”Slumre” kan du via de to rullemenuer vælge forskellige indstillinger, afhængigt af om din bærbare computer er tilsluttet strøm eller den kører fra batteriet.

Se også:  Kæmpe efterspørgsel er ved at tømme Lenovos pc-lager
3 Indstil strømplaner

Til højre klikker du på linket ”Flere indstillinger for strømstyring”. Nu åbnes Kontrolpanel. Vælg som det første en af de forudindstillede strømstyringsplaner – eller lav en ny via linket ”Opret en strømstyringsplan” til ven-stre. Klikker du på ”Skift indstillinger for plan” til højre, kan du justere de eksisterende.

4 Avancerede strømindstillinger

Klik på Indstillinger for plan > Skift avancerede strømstyringsindstillinger” for at få en større række muligheder. Vi gennemgår ikke alle her, men nogle har særlig interesse. Du kan for eksempel justere tilstand for dit trådløse netværkskort og justere strømindstillingerne for computerens grafikkort.

TAGS
pc
strømforbrug
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S