Home » Styresystem » Guide: Få en mere sikker pc med Creators Update
Guide: Få en mere sikker pc med Creators Update

Guide: Få en mere sikker pc med Creators Update

Share

Med Creators Update af Windows 10 er Windows Defender Security Centre blevet nemmere at bruge, når pc’en skal holdes fri for malware og andre angreb

Windows Defender har altid været en central del af Windows 10, hvor den kan kontrollere og beskytte imod malware. Med opgraderingen Creators Update er den blevet endnu mere brugbar. Nu hedder den Windows Defender Security Centre, og den er en samlet løsning, der holder din computer sikker. Herfra kan du også styre en firewall, begrænse adgang til bestemte websider og meget andet.

Hver kontrolfunktion vises med farvekodede ikoner. En grøn farve viser, at alt er i orden. En gul farve betyder, at du bør kigge på nogle anviste ting. Og et rødt kors viser, at der er noget, som kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Se også:  MitID er sårbar overfor simpelt hacker-trick

Microsofts sikkerhedsløsning er måske ikke helt på niveau med de bedste betalingsapplikatio-ner, men den yder i dag noget mere end basal beskyttelse.

1 Velkommen til centret

Du skal installere Creators Update, hvis du ikke allerede har gjort det. Første gang du åbner Windows Defender Security Centre, ser du et skærmbillede i denne stil. Alle indstillinger er i standardposition med firewall og antivirus slået til. Du får adgang til de enkelte indstillinger ved at klikke på ikonerne.

2 Farvel til truslerne

Under “Virus- og trusselsbeskyttelse” kan du se, hvornår din pc sidst blev scannet. Klik på “Hurtig gennemsøgning” for at scanne nu. Så gennemgås de mest vitale dele af systemfiler, startfiler og brugerhukommelsen. Disse scanninger sker automatisk med jævne mellemrum. Finjuster scanningen under “Avanceret gennemsøgning”.

Se også:  Hackerne har fået øje på Linux – trussel mod virksomheder i skyen
3 Scanningens omfang

Med den avancerede søgning kan du lave en “Fuld søgning”, der kontrollerer hver eneste fil på din pc. Med “Brugerdefineret søgning” kan du selv bestemme præcis, hvad der skal scannes. Den sidste mulighed har du sjældent brug for. Den finder genstridige trusler, og den genstarter Windows og kører systemet i sikret tilstand.

TAGS
Creators Update
malware
sikkerhed
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S