Home » Bærbar computer » Guide: Få din bærbares batteri til at holde længere
Guide: Få din bærbares batteri til at holde længere

Guide: Få din bærbares batteri til at holde længere

Share

Enkelte ting har ændret sig siden Windows-opdateringen Fall Creators Update. Det gælder for eksempel den bedste metode til at forlænge batteritiden i bærbare computere

år du er væk hjemmefra, sker det næsten uundgåeligt, at batteriet opgiver ævret, når du allermest har brug for din bærbare computer. Vi kan ikke ændre de grundlæggende naturlove, men vi kan forsinke det kritiske tids-punkt. Windows 10’s batteristyring har forandret sig en smule efter Fall Creators Update. Opdateringen har næppe for-andret batterilevetiden (nogle mener, den er blevet kortere, andre længere). Men der er fordele ved at tjekke strømstyringen.

Inden du går i gang med at lave om på noget, så kontrollér, om du har gennemført opdateringen Fall Creators Update. Kig under Indstillinger > Opdaterin-ger og sikkerhed. Under oversigten over installerede opdate-ringer skal der stå “Feature update to Windows 10, version 1709”. I modsat fald vil batteriindstillingerne se lidt anderledes ud end her.

Se også:  Batteridrift er markant billigere end brændstof
1 Find batteri-ikonet

De gamle batterimuligheder fra før opdateringen findes stadig, så sørg for, at de er indstillet korrekt. Højreklik på batteri-ikonet på Proceslinjen, og vælg “Strømstyring”. På dette skærmbillede kan du vælge imellem forskellige planer, hvis de er vist. Hvis du kun kan se én som her, klikker du på “Opret en strømstyringsplan”.

2 Vælg strømstyringsplan

Du vil senere kunne indstille din strømstyringsplan helt præcist. Men lige nu vælger vi planen “Strømbe-sparelse” og giver den et letforståeligt navn. Klik på “Næste”, og indstil tidsgrænserne for computeren samt lysstyrken. Det kan gøre en stor forskel, og vi anbefaler at sætte lysstyrken så lavt som praktisk muligt.

Se også:  Mobilen smider batteriet

3 Vælg din profil

Når du har valgt din basisprofil (alle værdierne for “Tilsluttet” kan sættes højt), klikker du på “Opret”. Den nye plan bliver aktiveret med det samme, men der er nogle få ting mere, du kan gøre for at ændre den: Klik på “Skift avancerede Strømstyringsindstillinger”. Her har du mulighed for at gå endnu dybere.

 

TAGS
batteri
batterilevetid
strømstyring

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Audio Media A/S