Home » Styresystem » Guide: Få hurtigere start-tid i Windows 10
Guide: Få hurtigere start-tid i Windows 10

Guide: Få hurtigere start-tid i Windows 10

Share

At køre Windows 10 fra et solid-state drive (ssd) – i stedet for en traditionel harddisk – er en skudsikker måde at øge den hastighed, det tager for Windows 10 at starte op

Solid-state drev har ingen bevægelige dele og bruger flash-hukommelse ligesom USB flash-drev, hvilket gør dem meget hurtigere.

Der er dog et par smarte tricks, du kan foretage dig, der får Windows 10 til at starte endnu hurtigere op. Dette gøres ved at deaktivere Windows 10’s Start Up Delay-feature. Det blev introduceret til ældre hardware for at hindre det i at blive overvældet, men hvis du har en moderne computer, kan du sagtens deaktivere det.

Dette betyder dog, at du skal ændre Redigeringseditoren, som er et kraftfuldt værktøj i Windows 10. Hvis du nøjsomt følger trinene, bør der ikke være noget problem, men husk, hvis du ændrer Registreringseditoren forkert, kan det skabe seriøse problemer.

Se også:  Guide: Sådan får du nye skrifter på Windows-pc'en helt gratis
1 Tag en backup

Fordi du redigerer i Redigeringseditoren, anbefaler vi, at du tager en backup af din pc, før vi begynder. I startmenuen kan du skrive “Opret et gendannelsespunkt” og på det vindue, der dukker op, trykker du “Opret” [Billede A]. Du bliver bedt om at give gendannelsespunktet et navn. Det er en god idé for at hjælpe dig med hurtigt at finde det igen, hvis noget går galt, og du er nødt til at gendanne din pc.

Billede A

2 Åben Redigeringseditoren

Du er nødt til at åbne Redigeringseditoren, så du kan ændre i den. I Startmenuen søgebar skriver du “regedit” og trykker enter. Win 10 viser dig måske et vindue, der spørger, om du vil tillade appen at lave ændringer på din enhed. Klik “Ja”, og Redigeringseditoren åbner. På venstre side kan du se et menu-system. Åbn den, der siger “HKEY_CURRENT_USER” ved at klikke på pilen ved siden af [Billede B].

Se også:  Guide: Gør dine fotos bedre med gratis værktøj

Billede B

3 Find rundt i redigeringseditoren

Nu hvor “HKEY_CURRENT_USER”-folderen er udvidet, skal du navigere videre til den rette placering i Redigeringseditoren. For at gøre det skal du først scrolle ned og åbne “Software”-mappen, derefter “Microsoft”-mappen. Herefter skal du se efter en mappe, der hedder called “Windows” og åbne denne, gå derefter til “CurrentVersion.” Til slut skal du finde og åbne “Explorer”-mappen [Billede C].

Billede C

TAGS
boot
startup
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S