Home » Styresystem » Guide: Få et bedre skrivebord i Windows
Guide: Få et bedre skrivebord i Windows

Guide: Få et bedre skrivebord i Windows

Share

Skrivebordet! Vi kender alle den originale muse-drevne grafiske brugerflade som vores pc-skrivebord er. På trods af Windows 8 lykkedes det aldrig for Microsoft at dræbe det klassiske ikon-drevne skrivebord, som de fleste pc-brugere kender og elsker.

Vi bør dog indrømme sandheden: Det klassiske skrivebord er forfærdeligt; det er lige så slemt som et rigtigt skrivebord. Du efterlader affald over det hele – tomme kaffekrus, kiksekrummer og det, der er værre. Det er måske en smule drastisk helt at udelade muligheden for hurtigt at kunne efterlade ting i en håndevending på skrivebordet. Der må være en gylden middelvej?

De gode nyheder er, at der er masser af smarte, brugbare og formodentlig skrupskøre tilføjelser til Windows, der kan gøre dit skrivebord mere brugbart. Vi laver en hurtig gennemgang af det, vi mener, er de fem (agtige) bedste – jep det er en liste – som er værd at præsentere dig for.

1 Star Dock Object Desktop

En hurtig løsning er blot at købe hele StarDock Object Desktop-suiten fra www.stardock.com. For knap 30 dollars er der meget software for pengene. Vi synes dog, at stjernen i programmet er Fences [Billede A], som ikke rigtigt har et alternativ nogen steder. Fences grupperer automatisk ikoner på dit skrivebord i fleksible og flytbare foldere.

Billede A

Disse kan flyttes, gemmes og ændres i størrelse, men det virkelig geniale er, at de automatisk kan skalere med opløsningen på dit skrivebord alt efter, om skærme bliver tilføjet og fjernet – inklusiv deres størrelse og positionering. Det er dens vægt værd i guld, og det smarte automatiske setup kan med det samme rydde op på det mest rodede skrivebord. Den bibeholder også dit almindelige skrivebord, så det stadig findes nedenunder Fences.

>> Sagde vi lige, at der ikke rigtigt er noget alternativ til Fences? Vi kender ikke til noget, der er helt så smart, men der er et gratis alternativ ved navn Nimi Places (http://mynimi.net), der har eksisteret i flere år og visuelt ser godt ud. Men det kræver lidt mere arbejde at indstille end Fences, og vi synes også, at den håndterer ikoner lidt mærkeligt.

 

2 Tilbage til fortiden

Vi er ikke så glade for ændringer …. Husker du Windows 8? Sikke dage det var? Men du er nødt til at blive ved med at opgradere Windows for at være på forkant med sikkerhedsopdateringer og få adgang til den nyeste version af DirectX og alt det andet. Heldigvis er der en nem løsning i form af ClassicShell (www.classicshell.net), hvor der både er gode nyheder og nogle dårlige.

Se også:  Windows 11 frigivet – men kun i beta

> Den gode nyhed er, at det er den bedste måde at få din Windows 10 til at ligne en klassisk Windows 7 Startmenu og tema, som du kender og elsker [Billede B]. Den dårlige nyhed er, at understøttelsen af den stoppede i slutningen af 2017, men i det mindste lagde de koden i open source, så vi krydser fingre for, at en eller anden helt vil fortsætte det gode arbejde. Det er ikke en spøg, at mange folk føler, at deres produktivitet bliver hindret af de forfærdelige ændringer i Windows’ startmenu og andre områder, så der er et gyldigt argument for at ændre ting tilbage, hvis det hjælper dig.

Billede B

3 Pil ved proceslinjen

Proceslinjen er produktivitetens ubesungne helt. Den viser og gør dig i stand til at styre dine kørende programmer, og med Windows 10 kan den også give dig flere virtuelle skriveborde. Vi faldt over dette pragtfulde program ved navn Winaero (www.winaero.com). Det er en komplet proceslinje, skrivebord, menu, Windows og flere justeringsværktøjer for Windows 7, 8 og 10 [Billede C]. Vi prøver at koncentrere os om værktøjer, der kan forbedre produktiviteten, men det er rart at se, at Winaero dækker alt fra at justere farvetemaet og billeder på låseskærmen.

>> Hvad der er mere brugbart er mulighederne for at styre Aero Shake- og Aero Snap-funktionerne. Glem alt om at lede forvirret rundt i Windows Store, og styr dine Windows-opdateringer lettere. Få de gamle volumenknapper tilbage, slå websøgninger fra og dræb Live Tiles på én gang – vi ville endda betale penge for den funktion. Skræddersy kontekst-menuer, standard-værktøjer og meget mere.

Billede C

>> En anden nem og smart måde at få mere ud af proceslinjen er med 7+ Taskbar Tweaker (http://rammichael.com/7-taskbar-tweaker), som gør dig i stand til at konfigurere aspekter af Windows 10 Proceslinjen, som du ellers ikke kunne. Skift mellem proceslinje-knapperne med dit musehjul, tildel en “luk app”-handling til din midterste museknap og meget mere.

Docks

Hvis du ikke er tilfreds med at justere Windows’ proceslinje, hvorfor så ikke erstatte den? Docks var meget omdiskuterede, da OS X dukkede op i 2000, men protesterne er dæmpet lidt på det sidste. Det er en skam, at docke tit blot var visuelt øjenguf, for hvis den skal erstatte proceslinjen, skal den kunne meget mere.

Se også:  Disse produkter fejlede katastrofalt: De 20 største flops i tech-historien

To velkendte docks er Rocket Dock (https://rocketdock.com) og Circle Dock (http://circledock.wikidot.com/start), men begge er blevet sat på græs for næsten et årti siden, selvom de begge stadig virker. En af de få docks, der bliver vedligeholdt, og som er værd at se på, er WinStep Nexus (www.winstep.net/nexus.asp), som tilbyder en fuld gratis version og en udvidet betalingsversion. Den understøtter Win XP til Windows10. Betalingsløsningen giver mange flere funktioner inklusiv at indlejre mapper, skrivebords-erstatning med ikon-håndtering, temaer og meget mere.

4 Styr på folderne

FolderMarker (http://foldermarker.com) er faktisk et ret brugbart værktøj. Hvis du nu har en folder fuld af, øh, foldere, hvordan kan du så visuelt kende forskel på dem? I Windows kan du ikke. Ja rigtigt, systemfoldere, Billeder, Downloads osv. får deres egne ikoner, men alle brugerfoldere er helt gule. FolderMarker [Billede D] tilbyder et væld af alternativer, ikke kun via farver men også nogle med smarte ikoner på. Disse kan nemt påføres via en højreklik kontekst-menu.

>> En af vores andre små anbefalinger er den ret populære CustomizerGod (www.door2windows.com/customizergod), og den ene ting, den kan, gør dig i stand til at ændre alle system-ikoner. Vi fandt det personligt en smule overvældende, men vi nævner den bare for at være helt grundige.

Billede D

5 Dæmpet belysning

Windows 10 inkluderer nu en nattelys-indstilling som en del af skærmindstillingerne, men den er ret begrænset i sine indstillinger og er måske ikke tilgængelig afhængig af din skærm-driver. Tidligere ville f.lux (https://justgetflux.com) være det skærm-dæmpningsværktøj, vi ville anbefale, men nu peger vi på SunsetScreen (www.skytopia.com/software/sunsetscreen), som har en portabel installation og et mere fleksibelt dæmpningsskema, der kan passe til din døgnrytme. Så nu kan du arbejde til de små timer om natten uden at ødelægge dine naturlige biorytmer med blåt lys.

>> Folk kan blive meget territoriale omkring ændringer af deres elskede skrivebord, og hvem kan bebrejde dem? Du bruger årevis på at vænne dig til at arbejde på en bestemt måde, og næsten på en gang, forventes det, at du ændrer til at nyt system. Derfor er mange af værktøjerne her beregnet på at få det nye system til at virke ligesom det gamle, men valg er altid en god ting, og det står dig frit for at vælge, hvad du vil skræddersy, og hvad du ikke vil!


TAGS
personalisering
skrivebord
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S