Home » Styresystem » Guide: Få endnu mere skub i pc’en
Guide: Få endnu mere skub i pc’en

Guide: Få endnu mere skub i pc’en

Share

Her får du en række tricks, tips og finjusteringer, som du kan bruge inde i Windows for at opnå endnu flere tempo-forbedringer

Selv om du har renset din computer, er der stadig masser af plads til forbedring. Især hvis det er en svagere maskine med 2 GB ram eller mindre, er det værd at undersøge yderligere måder at frigøre ressourcer på. Det gør du ved at optimere, hvilke tjenester der kører i baggrunden.

Manuel oprydning er tidskrævende, så prøv programmet Easy Services Optimizer (www.sordum.org/?p=8637), hvor du kan deaktivere forskellige tjenester og tilbageerobrer ressourcer. Efter download tilpasser du hurtigt dit system på en af fire måder: ”Default” (din eksisterende opsætning), ”Safe” (et godt valg for de fleste), ”Tweaked” (justeringer) og ”Extreme”.

Luk ubrugte tjenester ned for at frigive flere systemressourcer og sætte fart på din pc.

Bemærk, jo strammere tilpasning, desto mere sandsynligt er det, at du mister centrale funktioner som understøttelse af printere eller Bluetooth-enheder. Men så vender du blot tilbage til standard. Vil du midlertidigt suspendere ressourcer, mens et program kører, det kan være et spil, så prøv Jet-Boost (www.bluesprig.com/jetboost.html). Når du har startet det, skal du klikke på den store blå knap for at afslutte tjenesten. Kør programmet eller appen, klik ”Restore” (genopret), og alt er som før.

Se også:  Guide: Kopier og sæt ind på tværs af dine enheder

Rutinerede brugere kan klikke på ”Customize” (tilpasning) for at se suspenderede tjenester, tilføje tilpassede processer, tjenester (gå uden om de vigtige, såsom din sikkerhedssoftware) og ”andet”. Under sidstnævnte kan du ændre i indstillingerne, så dine strømindstillinger er sat til høj ydeevne.

Få fart på browseren

Browsere er i dag fokuserede på at levere fartforbedringer – Mozillas Firefox er for eksempel blevet udstyret med multiproces-support.

Stønner din webbrowser under vægten af mange åbne faner, kan du muligvis forbedre ydeevnen uden at skulle lukke alt ned. Er du Firefox-bruger med masser af ram, skal du åbne Indstillinger > Generelt og fjerne markering i feltet ud for ”Brug de anbefalede ydelses-indstillinger”. Er det ikke tonet ud, sætter du ”Begrænsning af indholdsprocesser” til fire eller højere for at se, om det hjælper. Du kan også prøve et eller flere af følgende tricks.

Se også:  Slemme problemer i Windows 10 – og løsningerne

Først aktiverer du browserens Bogmærker. Højreklik også på ofte anvendte faner og søg efter en mulighed for at fastgøre dem permanent. I Google Chrome højreklikker du på en fane og vælger ”Fastgør fane”. Du får en hurtigere og mere sikker login-procedure med LastPass (www.lastpass.com) eller KeePass (www.keepass.info), som håndterer kodeord. Endelig er der indbyggede funktioner som Chromes konverteringer. Tast ”600 dollar” i søgefeltet og på beløbet i danske kroner. Du kan også søge i en bestemt hjemmesides indhold ved at præcisere søgeordene med ”side: datatid.dk”.

TAGS
Systemoptimering
Windows

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S