Home » Styresystem » Guide: Få en helt frisk Windows-pc
Guide: Få en helt frisk Windows-pc

Guide: Få en helt frisk Windows-pc

Share

Når du er færdig, sidder du med en frisk, ny Windows-mappe og en separat “Windows.old”-mappe på dit hoveddrev, og den sidstnævnte indeholder din forrige installation. Det er muligt at rulle tilbage nu, hvis alting er faldet fra hinanden, men lad være med at bruge det som en undskyldning for ikke at have en ordentlig backup. Når du er tilfreds (du har 10 dage til at beslutte dig), kan du droppe mappen “Windows.old” og bruge den diskplads.

Bedre backups

Geninstallation er – eller burde være – den sidste udvej, og hvis du nogen sinde kommer i den situation, at du absolut er nødt til at geninstallere Windows og ikke har kopier af dine filer, kan det være for sent. En hardwarefejl, et kryptografisk malwareangreb, hvad det nu måtte være; du har ikke lyst til at være ene og forladt.

Se også:  Guide: Få overblik med Tidslinje i Windows 10

Vi har tidligere været inde på brugen af Windows’ Filhistorik, og det er en god metode til at bevare regelmæssige kopier af dine personlige filer. Men Windows omfatter også en mere grundig backupprocedure i form af Backup og gendannelse (Windows 7). Vi kan ikke vide, hvor længe denne funktion holder med dens lidt gammeldags navn, men lige i øjeblikket virker den.

Sikkerhedskopiering via filhistorik er den nye måde at lave regelmæssige kopieringer af dine filer.

Og vi tør vædde på, at Microsoft leverer et værktøj til gendannelse af backups, selv om funktionen bliver fjernet fra fremtidige versioner af operativsystemet. Hvis du har en backup på et eksternt drev, kan du geninstallere Windows fra grunden og gendanne det med det samme værktøj.

Sats på at lave én hver uge eller så, således at du ikke spilder for megen tid. EaseUS Todo Backup 11 Free (www.easeus.com) er et udmærket valg til automatisering af backups; hvis du bruger det, bør du sikre dig, at du ikke lader dit backupdrev være permanent sluttet til din maskine – en hardwarefejl, der bliver leveret videre ned ad linjen, udgør et dobbelt slag i ansigtet.

Se også:  Guide: Sådan fikser du en computer, der ikke vil starte

Man bør heller ikke kimse ad gendannelsespunkter. De er ikke venlige ved lagerpladsen– hvis man har valget, vil vi anbefale at lægge dem på et mekanisk langtids-lagerdrev og ikke på et ssd – men det er klogt regelmæssigt at lave et systemgendannelsespunkt.

Det er endnu bedre at iføre sig livrem og seler og lave et, før man installerer noget, der er blot en anelse tvivlsomt, men det er sikkert for meget forlangt. Sørg for, at du rydder op, når du er sikker på, at din maskine kører fint. En enorm mængde af systemgendannelsespunkter gør ingen gavn.

TAGS
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S