Home » Styresystem » Guide: Få en helt frisk Windows-pc
Guide: Få en helt frisk Windows-pc

Guide: Få en helt frisk Windows-pc

Share

Det behøver vi ikke at guide dig igennem (det er ikke særlig svært), men et par råd: Du skal vælge kun at installere Windows, da opgraderingsfunktionen efterlader din pc, som den var, og du kan undgå at indsætte en produktnøgle – det kan du gøre senere, eller også aktiverer pc’en sig.

Filhistorik håndterer ikke kun versioner – den håndterer alting, og den kan vise sig at være en virkelig livredder.

Multiboot af Windows 10

En af de faktorer, der bidrager til vores pessimisme vedrørende geninstallation, er, at vi for enhver pris vil undgå at miste noget. Sådan er vi. Men der er en anden og sjovere måde at gribe en geninstallation an på, hvis man har fungerende hardware at lege med: Man kan omdanne én Windows-installation til to.

Se også:  Kæmpe Windows-opdatering på vej - her er de nye funktioner

Hvis du har et sekundært drev, der kan understøtte en Windows 10-installation, eller tilstrækkelig adgang til din aktuelle Windows 10-installation (og tilstrækkelig ledig plads) til, at du kan trimme dens drev med Disk Management og derefter oprette en ny, ren partition, så kan du installere en sekundær kopi af operativsystemet ved siden af den første. Du vælger simpelthen en brugerdefine-ret installation og peger Windows 10 mod den ekstra diskplads – så bør resten gå af sig selv.

I kontronpanelet finder du systemindstillingerne.

Vi kan diskutere, om man teknisk set skal bruge en ekstra Windows-licens for at gøre det – hvis man installerer på denne facon, kan man kun bruge én udgave af Windows 10 ad gangen, men Microsofts slutbrugeraftale antyder, at der kun må eksistere én udgave. Det må man tage, som man vil.

Man skal sandsynligvis slå BitLocker fra, før man partitionerer drevet, og hvis man bruger Windows på denne måde, vil man under alle omstændigheder gøre det, eftersom et ulåst filsystem på den originale installation nemt kan blive tilgået af den nye. Kopier alting til en sikker, ny lokation – når du er sikker på, at du har fået det hele med, kan du droppe den originale installation – og hvis du agter at bruge den nye installation som din hovedudgave af Windows, skal du sørge for, at den er den første i boot-rækkefølgen.

Det bør ske af sig selv, men du er måske nødt til at rode rundt i BIOS/UEFI-indstillingerne for at vælge det korrekte drev, eller også skal du indstille det ved hjælp af linket til “Avancerede systemindstillinger” under Kontrolpanels “System”-fane.

TAGS
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S