Home » Styresystem » Guide: Få en helt frisk Windows-pc
Guide: Få en helt frisk Windows-pc

Guide: Få en helt frisk Windows-pc

Share

Parat til at geninstallere Windows? Ikke helt, vel? Lad os vise dig alternativerne, inden du kaster dig ud i så drastiske metoder

Du bruger altså Windows. Du tilhører majoriteten. Den svinder, men den udgør stadig tre fjerdedele, og det kan derfor ikke overraske, at Windows-brugere er temmelig allestedsnærværende.

Næsten lige så allestedsnærværende som folk, der brokker sig over Windows, fordi den gruppe også omfatter brugere af macOS og Linux. Uanset hvad du måtte være utilfreds med, har tanken om at geninstallere Windows sikkert strejfet dig. Du er måske endda gået i gang med projektet uden at gennemtænke konsekvenserne.

Du sidder måske med en halvvejs fungerende maskine, der mangler mange af dine filer og programmer. Lad os sige det ligeud i begyndelsen af denne artikel (og artiklen handler angiveligt om geninstallation af Windows): Geninstallation af Windows er som regel en meget dum ting at give sig i kast med.

Lad os få én ting på det rene: Windows 10 er et meget renere og mere stabilt operativsystem end forgængerne. Der er ingen fornuftig årsag til at geninstallere det, medmindre man har kludret så meget med dets systemfiler, at de nærmest er holdt op med at eksistere – eller man er blevet offer for alvorlig malware, som ikke kan fjernes på nogen anden måde.

Se også:  Vend hjem til Kontrolpanel og find skjulte funktioner

Hvis du hører til den sidstnævnte kategori, er det formentlig for sent at redde dine filer – medmindre du har taget de rette forholdsregler. Hvis du har den rigtige proces bygget ind i din daglige computerbrug, er geninstallation triviel og sikker. Som regel meningsløs, men ren nok.

Du kan altså godt geninstallere Windows, og vi skal nok gennemgå detaljerne, men vi vil også vise dig andre muligheder. Før du smider alting ud og begynder forfra, var det måske en ide at rydde op manuelt eller bruge Windows’ egne værktøjer til at forbedre din nuværende installation.

Du vil måske prøve en innovativ (og ret fjollet) dual-boot og dermed lægge en ren Win 10 ved siden af den beskidte. Du bytter måske maskiner og vil gøre en ny installation på din nye hardware til noget, der ligner din aktuelle pc. Det lyder nemt, men den rigtige procedure er afgørende, hvis du vil have det hele til at fungere.

1 Geninstallation med sjov & fornuft

Geninstallation af Windows 10 er en ret triviel opgave. Ind med det rigtige medie, boot fra det, smid det gamle styresystem ud, og erstat det med de jomfruelige dele af en fin, ny installation

Se også:  PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen - op med farten

. Det kan være en smertefri, om end tidskrævende procedure, som ender med en pc, der er som ny – eller måske en, der er endnu bedre, hvis du har været så uheldig at købe en pc, der lider under forudinstalleret trashware. Det skal du have lov til, hvis du har truffet nogle få forholdsregler, der alle er fornuftige, også hvis du ikke har tænkt dig at slette det hele og begynde forfra.

For det første skal du have noteret din produktnøgle (hvis du har en – det er mest sandsynligt, hvis du har opgraderet fra en tidligere version af Windows) eller sikre dig, at din digitale licens er i de rette hænder. Hvis du har købt en pc inden for de seneste år, bruger du formentlig snarere en digital licens end en nøgle.

Tjek “Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Aktivering”. Hvis du ser meddelelsen “Windows aktiveres med en digital licens”, betyder det, at du er digitalt signeret, men du bør linke den licens til din Microsoft-konto med tanke på installationsproblemer eller fremtidige hardware-ændringer.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S