Home » Styresystem » Guide: Få din pc tilbage i topform
Guide: Få din pc tilbage i topform

Guide: Få din pc tilbage i topform

Share

Med tiden bliver computeren sløvere. Gamle, forældede drivere, overflødige filer og en bunke opstartsprogrammer kan være blandt årsagerne. Du kan nemt rydde ud, opdatere og sågar tune dit Windows med specialprogrammer. Her viser vi dig hvordan

Windows 10 indeholder et væld af muligheder, når det gælder om at gøre ens pc så personlig som muligt; for eksempel kan du skifte baggrunde, skrifttyper og temaer. Omvendt kan styresystemet være noget trægt, hvis du ønsker at finpudse, tune og opdatere. Selvfølgelig kan du gå ind via Indstillinger > Opdatering og sikkerhed for at tjekke for drivere og opdateringer af apps, men du kan ikke altid være sikker på at få det nye-ste nye automatisk. 

Update har en funktion, som lejlighedsvis angiver, at nye drivere er tilgængelige. Andre gange må du ind via Enhedshåndtering og post for post tjekke, at alle dele af dit system, fra hardware til software, er på tæerne. Sidst, men ikke mindst har Windows en irriterende vane med at ophobe overflødige filer, specielt efter større, mere gennemgribende opdateringer. 

Heldigvis kan du selv gøre meget for at få din pc tilbage i tiptop form, og langt de fleste metoder og værktøjer er tilmed gratis.

 

Start med oprydning

Tjek det primære drev, det vil sige drevet, hvorpå Windows 10 er installeret. Åbn Stifinder, lokaliser drevet (som regel C-drevet), højreklik, og vælg fanen ”Generelt”. Klik på knappen ”Diskoprydning”, derefter ”Ryd op i systemfilerne”. Efter scanning viser Windows, hvor meget diskplads der kan frigøres. Flere GB data er ikke unormalt.

Oprydning af øjebliksbilleder

Glemte apps og forældede programmer fylder også unødigt på drevet. Klik på fanen ”Flere indstillinger” under Diskoprydning for at få yderligere muligheder. Ud over programmer og funktioner kan du også rydde op i såkaldte øjebliksbilleder, som Windows bruger til at oprette gendannelsespunkter. Klik på ”Ryd op” i begge tilfælde for at luge ud. 

TAGS
Datalagring
gør det selv
hukommelse
oprydning
pc
Windows
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S