Home » Software » Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive
Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Share
Løs problemer i OneDrive

Læs her, hvad du skal gøre, hvis tingene ikke fungerer, som de skal.

Hvad gør du, når tingene går galt? Uanset om det er en brugerfejl, for eksempel at du ved et uheld sletter en fil fra din OneDrive-mappe eller vil fortryde seneste redigeringer, eller at det er et problem med selve OneDrive, så er der løsninger.

Drejer det sig om filgendannelse, så tjek trin-for-trin-vejledningen ”Omgør uønskede ændringer”.
Den viser, hvordan du gendanner (maksimalt op til 30 dage efter, at filen er slettet) og ruller tilbage til tidligere versioner for at omstøde uønskede ændringer. De to muligheder er tilgængelige for alle brugere, men bruger du Office 365, har du en endnu bedre form for filgendannelse.

Office 365 har en ekstra filgendannelses-funktion, som kan modarbejde malware.

Metoden er skabt til at beskytte mod ransomware. Du advares, hvis filer i større antal slettes på én gang, og du har mulighed for at genoprette dem efter en infektion. Samme funktion kan tilgås manuelt. Du kan tilbagerulle alle filer i din OneDrive-mappe til et tidligere punkt. Maksimalt op til 30 dage tidligere. Klik på tandhjulsikonet (Indstillinger) og vælg ”Gendan dit OneDrive”.

Aflast din pc

Du kan fra rullemenuen vælge en dag, en uge eller tre uger, eller vælge ”Brugerdefineret dato og klokkeslæt” for at se ændringer på en tidslinje og finde det bedste tidspunkt at rulle tilbage til.
Der kommer måske et tidspunkt, især hvis du har 1 TB lagerplads som del af et Office-abonnement, hvor din pc ikke længere kan rumme alle filer, du vil gemme i OneDrive. Du kan selvfølgelig gemme online, men skal de også være tilgængelige offline, skal du se på at flytte din OneDrive-mappe.

Det er en træls affære, men involverer ikke nedhentning af alle dine filer til en ny placering. I stedet højreklikker du på OneDrive-ikonet i Meddelelsesområdet. Vælg ”Flere”, derefter Indstillinger > Konto. Klik på ”Fjern tilknytning til denne pc”. Flyt nu manuelt mappen til det nye drev. Tilbage under fanen ”Konto” klikker du på ”Tilføj en konto”. Log ind igen

Log ud af OneDrive, før du flytter din OneDrive-mappe og genskaber tilknytningen til din pc.

. Følg vejledningen til at skifte placering for at pege på mappen på den nye placering. OneDrive skal registrere de eksisterende filer, så du kan bekræfte. Når du er konfigureret, kan du vælge mapper, hvis du kun synkroniserer nogle af dine OneDrive-mapper til din pc. Ellers lader du OneDrive sammenligne din lokale mappe med onlineversionen for at kontrollere alt, hvad der synkroniseres.

Se også:  Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Et lignende problem kan opstå, hvis du overfører til den nye OneNote-app (installeret via Microsoft Store) fra det gamle One-Note 2013 eller 2016-skrivebordsversionen. Den nye app kræver, at din notesbog gemmes på OneDrive. For at undgå at genskabe den fra bunden, åbner du den i OneNote 2013 eller 2016. Vælg Filer > Del.

Deaktiver OneDrive helt

Du kan også skjule OneDrive-ikonet, så Stifinder ikke kan se tjenesten.

Ikke alle er glade for OneDrive som skylager. Der findes masser af alternativer (for eksempel Dropbox), men hvad gør du så? Desværre kan du ikke fjerne OneDrive, da det er dybt indlejret i Windows, men du kan deaktivere det. Start med OneDrive selv, højreklik på appikonet og vælg ”Indstillinger”.

Fjern markering i alle felterne under fanen ”Indstillinger”, og indstil felterne Dokumenter og Billeder til lokallagring under fanen ”Sikkerhedskopi” (klik på ”Administrer sikkerhedskopi”). Gå tilbage til fanen ”Konto” og klik på ”Vælg mapper” for at sikre, at intet er afkrydset, før du klikker på ”OK”.
Til sidst klikker du på ”Fjern tilknytning til denne computer” for at logge din Microsoft-konto ud af OneDrive. Klik ”OK”.

Du kan nu skjule OneDrive-mappen i Stifinder: Højreklik på mappen og vælg Egenskaber > Generelt. Marker feltet ”Skjult” under Attributter. Klik på ”OK”. Højreklik på ikonet OneDrive i Meddelelsesområdet og vælg ”Luk OneDrive”.

Vælg placering for at logge ind OneDrive-konto, og vælg, hvor notesbogen skal ligge (og om nødvendigt ændre navnet), før du klikker på ”Flyt notesbog”. Så snart den nye placering vises på listen, skal du vælge den og vente på meddelelsen om, at din notesbog nu er synkroniseret med den nye placering.

Se også:  Find det perfekte objektiv til dit systemkamera

Bemærk: Hvis din oprindelige notesbog befinder sig i en skrivebordmappe eller i brugermapper som Billeder eller Dokumenter, og du har valgt at beskytte disse under fanen ”Sikkerhedskopi” i OneDrives indstillinger, skal du flytte kopien af din notesbog til et andet sted, når ovennævnte proces er afsluttet.

Der findes hjælp at få online, hvis du får problemer med deling af OneDrive. Har du for eksempel forsøgt at hente filer på din pc, men din pc ikke vises under pc’er i OneDrive-onlinebrugerfladen, skal du kontrollere, at indstillingen ”Lad mig bruge OneDrive til at hente …” er markeret under OneDrives indstillinger. Afslut OneDrive-appen (højreklik på ikonet på Proceslinjens Meddelelsesområde og vælg ”Luk OneDrive”).

Kan du se ikke posten ”OneDrive i Stifinder, kan denne redigering i Registreringseditor være den nemme løsning.

Åbn derefter Registreringseditoren, og find HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive\. Udvid OneDrive-posten i venstre rude, højreklik på mappen ”Claims”, og vælg ”Slet”. Luk editoren, genstart OneDrive, og din pc bør vises på listen.

Løsningen er kun en af mange, som er samlet i det officielle OneDrive-hjælpecenter. På https://support.office.com/da-dk/onedrive klikker du på ”Lokaliser fejl” for at få en liste over almindelige problemer. Undersøg linket ”Programrettelser eller midlertidige løsninger på de seneste problemer i OneDrive”. Det opdateres med de senest kendte problemer sammen med, hvordan man løser dem.

1 Gendan slettede filer

Når du sletter filer fra OneDrive, slettes de ikke straks fra dit system. Log på OneDrive i din browser og vælg ”Papirkurv” i venstre side. Brug ”Sorter” oppe i højre hjørne for at hjælpe dig med at finde filerne. Udvælg de relevante, højreklik på dem og vælg ”Gendan”.

2 Rul tilbage til tidligere version

For at fortryde seneste ændringer af en fil, skal du lede efter den i OneDrive via din browser. Kør musen over en fil og klik på de tre knapper ud for filnavnet. Vælg ”Versionshistorik” fra funktionsmenuen for at åbne en oversigt i et separat vindue.

3 Gennemgå og omgør

Understøttede dokumenter åbnes i det relevante Microsoft Office-program. Brug venstre rude til at vælge en tidligere version og gennemse den i hovedruden. Hvis du er tilfreds med versionen, klikker du på ”Gendan” for at overskrive aktuelle version med den gamle.

TAGS
Guide
Microsoft
OneDrive
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S