Home » Software » Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive
Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Share
Universel adgang og deling

Tilgå dine data og filer, også når du ikke sidder foran din egen pc derhjemme. Du kan også dele dem med andre.

OneDrive er mere end et simpelt backupværktøj. Det er også perfekt til synkronisering og samarbejde. Den trinvise vejledning på næste side viser dine muligheder for at holde data synkroniserede og få adgang til dem på farten.

OneDrive er også designet til at dele filer og mapper med andre. Bemærk, at alle; venner, familie eller kolleger, som du deler med, skal have deres egen OneDrive-konto for at få adgang. Den hurtigste måde at dele en fil eller mappe i OneDrive på er via Windows selv. Find det relevante emne via Stifinder, højreklik på det og vælg ”Del et OneDrive link”.

Du kan dele filer og mapper direkte fra Stifinder, men bør ikke gøre det.

Nu kopieres et link til din udklipsholder. Indsæt dette i en besked eller mail og send. Alle delte elementer kan redigeres af din modtager, så brug metoden med omhu. Modtagere logger ind på deres egen OneDrive-konto for at få adgang til de delte filer, og dialog-vinduer i Windows vises, når nogen redigerer eller sletter en fil. Uønskede ændringer kan fortrydes via OneDrive onlineinterface, se side 55.

Når en mappe eller fil er delt, ser du et personikon i Status-kolonnen i Stifinder. For at ændre status for en delt fil eller for at dele mere sikkert, højreklikker du på den og vælger ‘Flere OneDrive-delingsindstillinger” for at åbne mappen i OneDrive-onlinebrugerfladen i din standardbrowser.

Avancerede delingsindstillinger

Vælg en fil eller mappe i OneDrive-onlinebrugerfladen, og klik på ikonet af en cirkel med et ”i” øverst i højre hjørne under dit kontobillede eller ikon for at se egenskaber. I afsnittet ”Har adgang til” vises aktuelle delingsindstillinger.

Rul musen over et ikon for at brugere, der har adgang, samt eventuelle filforbindelser, du har oprettet i Windows. Disse links forbliver aktive, så du kan dele dem igen, hvis du vil. Bemærk, at falder de i forkerte hænder, giver de også adgang til den pågældende mappe.

Se også:  Droner [STORTEST]: Droner der dur til noget

Klik på ”Administrer adgang” for at ændre en fils aktuelle delindstillinger. Klik på ”x” ved siden af et link for at fjerne det. Linket deaktiveres og kan ikke længere bruges. Du kan også se enkeltpersoner og deres adgangsniveau. Klik på tegnet ”v” ud for en person for at ændre deres adgangsniveau. Du kan tillade redigering eller stoppe deling.

Tilgå dine filer hvor som helst

Når det først er aktiveret, kan du gennemgå og overføre enhver fil fra din pc, mens du er på farten, via din browser.

Det er ikke altid praktisk at gemme alle filer på OneDrive. Men hvad gør du, hvis du er på farten og har brug for adgang til en fil eller mappe, der ikke er i skyen?

Svaret ligger i OneDrives ”Hent filer på min pc”-funktionen. Når den er aktiveret, kan du fjernlæse filer fra alle mapper eller drev på din pc, så længe den er på nettet. Inden skal du aktivere to-trins-verifikation for din Microsoft-konto for yderligere sikkerhed. Installer en 2FA-app som Authy (https://authy.com) på din telefon, før du logger på din Microsoft-konto på https://login.live.com/. Find feltet ”Sikkerhed”, klik på ”Flere sikkerhedsindstillinger, indtast dit kodeord. Klik derefter på ”Konfigurer totrinsbekræftelse” for at oprette og tilføje den nødvendige kode til Authy.

Når du er færdig, skal du åbne OneDrives indstillinger på din pc og markere ”Lad mig bruge OneDrive til at hente mine filer på denne pc” under fanen ”Indstillinger”. Klik på ”OK”. Nu kan du få adgang til pc’ens filer via https://onedrive.live.com. Klik på ”Pc’er” i venstre rude for at gøre det.

Opsæt delte mapper

Browseren er også stedet for konfigurering af andre typer deling. Vælg for eksempel et emne. I højre rude vises flere muligheder. Klik på det runde ikon af en person. Indstillingen ”Tillad redigering” er tilgængelig for alle brugere. Fjern markeringen for at give personer, der har adgang til de pågældende filer, en adgang via et skrivebeskyttet link. Det betyder, at de kan se dem i deres OneDrive-konto og hente en kopi til deres computer (som de kan redigere, men uden at påvirke din originale kopi).

Se også:  Microsoft beskytter kunder ved at tie om sikkerhedsproblemer

De to andre muligheder er begrænset til Office 365-brugere. Angiv en udløbsdato, så linket ikke længere virker efter en bestemt periode. En adgangskode kan tilføjes for ekstra sikkerhed. Koden skal deles særskilt med dem, du vil dele mappen eller filen med. Du kan også dele via mail og forskellige sociale medier under ”Flere”. Brug disse links med omhu, da du ikke har total kontrol over, hvem der ser linkene.

Klik på ”Delt” ude i venstre rude for at få vist, hvad du har delt med andre, og hvad de har delt med dig.

Opsæt delte mapper

Deling som ovenfor beskrevet er praktisk, men tilfældigt, selv om du selvfølgelig kan klikke på ”Delt” fra menuen i venstre side for at få et overblik over, hvad du for øjeblikket deler. En bedre metode er via OneDrive at oprette dedikerede mapper.

Del filer og mapper via din browser for at bevare fuld kontrol over tilladelser.

I din browser klikker du på ”Filer” i menuen til venstre. Klik ”Ny” oppe i båndet og vælg ”Mappe”. Navngiv den og del derefter på sædvanlig vis. Mappen synkroniseres på drevet hos alle dem, der er med i delingen. Filer kan nemt deles ved blot at kopiere dem til mappen i Stifinder.

Få OneDrive-adgang overalt
1 Synkroniser med sekundær pc

Når du konfigurerer OneDrive på en anden pc, synkroniseres den automatisk på tværs af ”files-on-demand”-modus for at forhindre rod på harddisken. I OneDrive går du til Indstillinger > Konto. Klik på ”Vælg mapper” for at udvælge de, du vil synkronisere.

2 Adgang fra mobil

Du får ofte besked om at installere OneDrive-mobilappen til din Apple- eller Android-telefon eller -tablet. Hvis du vælger at følge denne opfordring, får du direkte adgang fra dine mobilenheder og kan automatisk uploade billeder og videoer taget på enhederne til din OneDrive-mappe.

3 Log på fra browser

Du kan selvfølgelig også logge på https://onedrive.live.com i din browser. Herfra kan du nemt og ubesværet redigere dokumenter i onlineversioner af Office, dele mapper og filer sikkert og tilgå filer direkte fra din hjemme-pc. Se boksen ”Tilgå dine filer overalt” på foregående side.

TAGS
Guide
Microsoft
OneDrive
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S