Home » Software » Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive
Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Share
Sæt OneDrive korrekt op

Gennemgå din nuværende opsætning af OneDrive, og sørg for, at den opfylder dine behov.

Du har måske som mange andre brugere allerede været igennem det grundlæggende med at opsætte OneDrive og derefter efterladt det, som det er. Er det tilfældet, går du glip af nogle fine funktioner, og måske døjer du med nogle tilsyneladende ikke-relaterede problemer (for eksempel træg ydeevne, når du åbner og gemmer Office-filer).

Første trin er derfor at finjustere indstillingerne i programversionen af OneDrive. Klik på OneDrive-ikonet, dobbeltskyen, i Proceslinjens Meddelelsesområde (klik på ”^”, hvis det ikke er synligt). Nu åbnes One-Drives statusvindue. Klik på Flere > Indstillinger for at få forskellige muligheder fordelt over seks faner.

OneDrives funktion Filer gør det efter behov muligt at spare plads, men stadig have filer inden for rækkevidde.

Juster kerneindstillingerne

Start med fanen ”Indstillinger”. Her ser du, at OneDrive kan indstilles til ikke automatisk at starte med Windows, hvis du sjældent bruger det. Husk dog, at ingen filer, som du tilføjer eller ændrer i OneDrive-mappen, uploades til skyen, hvis den ikke kører. Vil du beskyttes mod uheldig fjernelse af filer fra OneDrive, markerer du afsnittet ”Advar mig, før filer fjernes fra skyen”.

Funktionen Filer efter behov er en relativt ny tilføjelse til OneDrive. Vil du spare plads på din pc, sætter du kryds i feltet for at konvertere alle OneDrive-mapper og filer til ”online only”-versioner. Dermed frigøres plads ved at erstatte alle filer i din OneDrive-mappe med genveje, der peger på filerne i skyen. Filtypen er markeret med et lille, blåt sky-ikon, som vises i kolonnen ”Status” ved siden af et fil- eller mappenavn.

Dobbeltklik på dette eller åbn filen gennem et andet program, og den hentes fra skyen til din pc, hvorefter den blå sky erstattes af et grønt hak, som angiver, at filen er lokalt tilgængelig.

Parring med Office 365

Office 365-abonnementet indeholder et OneDrive-lager på 1TB.

Gratis OneDrive-konti har beskedne 5 GB lagerplads. Du kan logge ind på https://onedrive.live.com for at klikke på Indstillinger > Optjen mere for at få ekstra plads ved at anbefale til andre, men de fleste er på OneDrive, og belønningen er ringe.

Se også:  Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Har du brug for lagerplads, kan du betale 14,65 kroner per måned for 50 GB, men der er mere at hente med Microsofts to Office 365-pakker: Office 365 Personal til en enkelt bruger eller Office 365 Home til op til seks brugere. Begge pakker kan af hver bruger installeres på flere computere og enheder og giver 1 TB OneDrive-lager og særlige Premium-funktioner.

Office 365 Personal koster 55 kroner om måneden eller 549 kroner om året. Office 365 Home koster 80 kroner om måneden eller 799 kroner om året. Der findes andre tilbud, hvis du shopper lidt rundt, men undgå de alt for gode tilbud, der tvinger dig til at bruge en separat Microsoft-konto.

Den forbliver nu på din computer, indtil plads igen behøves. Højreklik på filen og vælg ”Frigør plads” for at konvertere til sky-versionen, eller vælg ”Behold altid på denne enhed” for at downloade filen og opbevare den på din pc. Du kan altid ændre dette igen. Permanent opbevarede filer er angivet med et hvidt hak på grøn baggrund.

Hvis du har OneDrive-filer spredt på flere computere, vil du muligvis ikke synkronisere dem alle til én pc. Her kan du vælge hvilke mapper, der skal gemmes på din pc. Klik på ”Vælg mapper” under fanen ”Konto” for at fjerne markeringen af de mapper, som ikke skal ligge på din pc. De forbliver i skyen og kan downloades igen på et senere tidspunkt fra samme dialogboks.

En anden nyligt tilføjet funktion findes under fanen ”Sikkerhedskopi”. Under ”Billeder og videoer” markerer du ”Gem automatisk billeder og videoer …” for automatisk at sikkerhedskopiere fra tilsluttede telefoner, kameraer og andre eksterne enheder.

Hæv netværksydelsen

Synes du, din internetforbindelse kører trægt, når OneDrive synkroniserer et stort antal filer til skyen, åbner du fanen ”Netværk” og indstiller ”Overførselshastighed” til ”Juster automatisk”. Er forbindelsen stadig sløv, besøger du www.it-borger.dk/ verktojer/bredbaandsmaaleren for at tjekke overførselshastigheden (i Mbps).

Se også:  Let Surface-bærbar til stærk pris: Microsoft klar med Surface Go 2

Gang resultatet med 1000 for at få resultatet i Kbps. Gang derefter Kbps-tallet med 0,75 for at få det tal, du skal indtaste i feltet ”Begræns til” for at give båndbredde nok til andre netværksenheder. For eksempel skal du indtaste 3.750 Kbps, hvis din overførselshastighed er 5 Mbps.

Synkroniser Microsofts Edge-browser via Indstillinger > Generelt, men først efter du har slået synkronisering til i Windows.

Er du Office 365-bruger, har du måske opdaget, at Office-filer er længere tid om at åbne eller blive gemt end tidligere. Det skyldes, at Microsoft vil have dig til at åbne dem direkte fra skyen i stedet for at åbne dem, der er gemt på din computer.

Men hvis du ikke har behov for at samarbejde om dokumenter med andre brugere, skifter du blot til fanen ”Office” og fjerner markeringen i ”Brug Office-programmerne til at synkronisere Office-filer, som jeg åbner”.

Nu da dine basale OneDrive-indstillinger er på plads, kan du begynde at undersøge, hvad der også kan synkroniseres med OneDrive. For eksempel dine Windows-indstillinger og Microsoft Edge-data. Vil du finjustere, klikker du på Start > Indstillinger > Konti > ”Synkroniser dine indstillinger”. I næste vindue ser du en skyder, som kan slå alt til eller fra.

Juster OneDrives overførselshastighed for at forhindre det i at sluge din båndbredde.

Du kan også vælge specifikke indstillinger for synkronisering af tema, adgangskoder, øget tilgængelighed og ”Andre Windows-indstillinger”. Find en mere omfattende liste over muligheder på https://azure.microsoft.com/da-dk/. Søg på ”Windows 10 roaming settings”.

1 Stærkere kode

Det er fristende at gøre kontokoden til Microsoft relativt simpel, især hvis du bruger den til at logge på Windows. Få det bedste af begge verdener ved at bladre til Start > Indstillinger > Konti > Indstillinger for logon”. Klik på knappen ”Skift” under Adgangskode.

2 Opdater adgangskode

Indtast din nuværende kode og erstat den med en ny og stærkere. Brug en adgangskode-administrator, for eksempel Bitwarden, til at generere en lang, tilfældig kode. Sørg for at notere den ned, eller gem den på anden, sikker måde. Kopier og indsæt den i adgangskodefelt.

3 Indstil pinkode

Klik på “Tilføj” under “Pinkode til Windows Hallo”. Indtast herefter den nye, valgte kode, og vælg ”Log på”. Indtast en pinkode, du kan huske, mindst fire cifre, og klik på ”Tilføj”. Brug den til at logge på din pc, og din kodeadministrator logger på andre tjenester med fuld adgangskode.

TAGS
Guide
Microsoft
OneDrive
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S