Home » Software » Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive
Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Guide: Få det fulde udbytte af OneDrive

Share

Hvad enten du allerede er bruger af Microsoft-tjenesten OneDrive, eller du nu skal i gang med at gemme i skyen, så får du her en nærmest komplet guide og masser af tips til onlinelageret

Et lager i skyen er en nem måde at sikkerhedskopiere og synkronisere filer på tværs af computere og enheder. Når det drejer sig om at vælge udbyder, er det nærliggende at holde fast i muligheden, der som standard følger med i Windows 8.1 og 10: OneDrive. Nye brugere modtager jævnligt beskeder for at få det sat op, og processen er forholdsvis enkel og smertefri, især når den er knyttet til samme konto, som du bruger til at logge ind på Windows.

Men har du efter opsætningen også lært at få det bedste ud af OneDrive? Naturligvis er det et praktisk sted at gemme filer, der automatisk sikkerhedskopieres i baggrunden, men hvis det er alt, du bruger OneDrive til, går du potentielt glip af mange nyttige funktioner, og er du Office 365-bruger, vokser listen yderligere.

I denne guide løber vi hurtigt gennem det basale, så du kan tjekke, om du har konfigureret din OneDrive-konto korrekt, og vi tager et kig på nyligt tilføjede funktioner såsom Filer efter behov. Vi viser, hvordan du får adgang til filer væk fra din pc, plus deler og samarbejder med andre brugere.

Derefter gennemgår vi nogle af OneDrives skjulte apps og funktioner og slutter af med at se på de problemer, du sandsynligvis vil støde på, og hvordan du løser dem. Er du klar til det fulde udbytte af OneDrive, så læs videre.

På udkig efter de skjulte funktioner

Læs her, hvordan du gør brug af gratus OneDrive-apps – og krypterer dine mest hemmelige data.

Se også:  Tech-giganter vil af med skudsekund – det får computerne til at bryde sammen

En af OneDrives største fordele er understøttelsen af onlineredigering ved hjælp af skybaserede versioner af Microsoft Office. Selvom funktionen er begrænset i forhold til den komplette Office 365 på din pc, vil du snart opdage, hvor fint de fungerer på farten.

Den enkleste adgang er via din browser. Find filen og dobbeltklik på den for at åbne den i Office-programmet (Word, Excel eller PowerPoint) i en separat browserfane. Brugerfladen er velkendt, men båndet er beskåret i forhold til skrivebordsversionen. Det er nemt at navigere, og ændringer gemmes automatisk. Du får adgang til apps og Office-programmer ved at klikke på ikonet af ni prikker (appstarteren). Nu åbnes en liste over program- og app-fliser.

En fordel ved online-Office er, at du kan dele og samarbejde om dokumenter i real-tid. Klik på knappen ”Del” for at sende invitation via mail eller generere et link. Når begge parter er logget på, skal du kigge efter et flag, der angiver, hvor den anden person for tiden redigerer. Hold øje med chat-ikonet, der gør det muligt for dig at kommunikere, mens du redigerer, via et Skype-chat-vindue.

Flere gratis apps

OneDrive-brugere har også gratis adgang til OneNote og Sway. Begge apps tilgås via din browser ved at klikke på appstarteren eller via den relevante app i mobil- og skrivebords-version (find begge i Microsoft Store).

OneNote er et værktøj organiseret i sider, faner og notesbøger, hvoraf nogen kan deles. Sway er en app, hvormed du kan fortælle historier ved hjælp af tekst, fotos, videoer og effekter. Alt sættes sammen i en simpel blok-for-blok-opbygning for at give medievenlige præsentationer. For eksempel til deling af feriefotos eller slægtsforskning. I begge tilfælde gemmes dine præsentationer og notesbøger direkte i din OneDrive-mappe.

Se også:  Få Minecraft-penge for din gamle elektronik

Tjek også den gratis app Office Lens. Du kan bruge den på din mobil som dokument-scanner. Den kan også installeres i Windows for at konvertere billedscanninger til redigerbare PDF-, Word- eller PowerPoint-dokumenter takket være indbygget OCR-support. Disse kan også overføres til OneNote. Eneste begrænsning for gratis OneDrive-brugere er, at du kun kan scanne/konvertere enkeltsider. Office 365-brugere derimod kan nemt oprette flersiders-dokumenter.

I din browser kan du redigere dokumenter i de gratis skyversioner af Word, Excel og PowerPoint.

Krypter følsomme filer

Alle filer uploadet til OneDrive er krypteret for at beskytte dem mod hackere. Men selv med et styrket kodeord og aktivering af 2FA, kan dine filer stadig være i fare. OneDrive gemmer ikke dine data krypteret i skyen, medmindre du er Business-bruger. Data er kun krypteret i transit mellem din pc og OneDrive-serverne.

I de fleste tilfælde er det ikke et stort problem, men har du særligt følsomme data, har du to valgmuligheder: Lad være med lægge dem i OneDrive eller læg et ekstra beskyttelseslag, så filerne krypteres i OneDrive-mappen. Der er flere muligheder, hvor den mest hensigtsmæssige er Cryptomator (www.cryptomator.org).

Microsoft Sway er et af tre gratis produktionsapps, som er knyttet til din OneDrive-konto.

Programmet laver en krypteret ”hvælving”; et virtuelt drev indlejret i dit skylager. Når hvælvingen er åben, har du adgang til filerne, som var de på et USB-flashdrev, men de gemmes kun i krypteret version. Glem ikke at installere Cryptomator på dine andre enheder (mobil og skrivebordsversion) for at få adgang til filerne herfra. Vælg ”Open existing vault” for at linke til din allerede oprettede fremfor at oprette en fra bunden.

1 2 3 4Næste

TAGS
Guide
Microsoft
OneDrive
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S