Home » Sikkerhed » Guide: Få bedre sikkerhed i skyen
Guide: Få bedre sikkerhed i skyen

Guide: Få bedre sikkerhed i skyen

Share

De fleste 2FA-mobilapps virker kun med én enhed ad gangen, så hvis du mister enheden, får du problemer. Vi anbefaler en gratis app, Authy, som fungerer med flere enheder såsom tablets, telefoner og din pc. Jo flere enheder du har, jo større risiko for at de falder i forkerte hænder. Omvendt er det også lettere at indtaste dine koder, selvom du ikke har din telefon med.

Kryptér dine data

Alle skytjenester til sikkerhedskopiering og synkronisering lover at kryptere dine data, men hvem ejer, og har adgang til, de vigtige krypteringsnøgler? Et par tjenester som SpiderOak (https://spideroak.com/one/) tilbyder en såkaldt end-to-end-kryptering, hvor nøglerne kun er i din besiddelse. Er du usikker på om din tjeneste kan garantere dette, så indsæt dit eget ekstra krypteringslag, hvorved filerne krypteres to gange. Her skal du bruge open source-værktøjet Cryptomator (https://cryptomator.org/). Det krypterer filer på din pc, før de uploades. Vi anbefaler at holde en ukrypteret kopi af dine filer et lokalt sted, for eksempel på et ekstern drev, som sikkerhedskopi.

Totrins-bekræftelse af dine vigtigste konti

1. Microsoft-konto
Log på https://account.microsoft.com, og gå til afsnit-tet ”Sikkerhed”. Vælg linket ”Flere sikkerhedsindstillinger”, indtast dit kodeord, når du bliver bedt om det, og følg vejledningen under ”totrinsbekræftelse” for at slå den til og føje koden til din godkenderapp.

2. Google
Log på din Google-konto, vælg ”Sikkerhed” og rul ned til ”Login på Google”. Her får du vist muligheden om at aktivere ”totrinsbekræftelse”. Vælg dette og følg vejledningen, som giver dig mulighed for at acceptere koder via sms, stemme eller din godkenderapp.

3. eBay
Log på www.ebay.co.uk. Klik på linket ”Hello (dit navn)” og vælg ”Account settings”. Klik på ”Personal Information” i ruden til venstre, rul ned og klik på ”Edit” ved ”2-step verification”. Indtast dit mobilnummer, og eBay sender nu en sikkerhedskode, hver gang du logger ind.

TAGS
Amazon
bitwarden
eBay
Facebook
sikkerhed
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S