Home » Sikkerhed » Guide: Få bedre sikkerhed i skyen
Guide: Få bedre sikkerhed i skyen

Guide: Få bedre sikkerhed i skyen

Share

En stigende andel af vores digitale liv er gemt i skyen, altså online. Her er et par bud på, hvordan du sikrer dine filer bedst muligt.

I dag gemmer vi næsten alt i skyen uden at tænke over det. Det drejer sig også om dyrebare filer som dokumenter, billeder og lignende. Sandsynligvis har du også en onlinekonto hos for eksempel Microsoft eller Google. Herfra får du leveret mail, chat og andre tjenester. Og hvad med din onlinebank, betaling af regninger, shopping-konti og abonnementer på musik, slægtsforskning og andre tjenester?

Faktum er, at vi har spredt os mere og mere online, og dermed er sikkerhedsnettet også blevet tyndere og lettere at kompromittere.

Skift adgangskoder

På de næste par sider ser vi på, hvordan du skifter til mere sikre alternativer med vægt på privatlivet, men først er her nogle grundlæggende teknikker, du bør bruge for at skærme dine konti. Har du ikke allerede gjort det, er det på tide at opdatere alle adgangskoder til dine vigtigste konti med nye. Besøg https://haveibeenpwned.com/, hvor du sandsynligvis vil få oplyst, at mindst en eller to konti (eller tjenesten bag) har været udsat for et sikkerhedsbrud i de senere år.

Notér, hvilke konti, det drejer sig om, og besøg dem én ad gangen for at skifte adgangskode. De bør være unikke for hvert websted. Ideelt skal de bestå af en blanding af alfanumeriske tegn og symboler, selv om forskning tyder på, at det er længden af et kodeord frem for dets sammensætning, der er nøglen. Så “1Minde-værdigt2Udtryk3Du4” er bedre end bare “zF5&2aMl”.  Alligevel kan det være svært at huske alle adgangskoder. Du finder mere om adgangs-kodeadministratorer længere fremme.

Opdatering af adgangskoder er et vigtigt skridt mod bedre sikkerhed, men det beskytter dig kun mod angreb på egne konti. Er hele tjenesten kompromitteret, hvilket overraskende mange har været, er dine adgangskoder lagt frit frem. Derfor er det smart med det ekstra sikkerhedsniveau, du lige har givet din pc.

Fysisk sikkerhed

To-trins-bekræftelse eller to-faktor-autentificering (2FA) er et sikkerhedslag i realtid. Typisk skal du indtaste en sekscifret kode, som sendes til en fysisk enhed (for eksempel din mobiltelefon) via en sms, mail eller en dedikeret 2FA-app. Koderne ændres hvert halve minut. En eventuel hacker skal fysisk have adgang til din telefon for at få koden.

De fleste onlinekonti understøtter dette ekstra niveau. Trin-for-trin-vejledningen på næste side viser dig hvordan hos seks store online-tjenester.

TAGS
Amazon
bitwarden
eBay
Facebook
sikkerhed
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S