Home » Sikkerhed » Guide: Få bedre sikkerhed i Office 365
Guide: Få bedre sikkerhed i Office 365

Guide: Få bedre sikkerhed i Office 365

Share

Sådan kan du selv forbedre sikkerheden i Microsoft Office 365

V i er mange, der anvender Microsofts produkter, både privat og på arbejde. Office 365 er et af de kerneprodukter fra Microsoft, som vi alle sammen er bekendt med, og anvender på daglig basis, men hvad med sikkerheden? Hvis vi har outsourcet vores Office-behov til Microsoft, så er det oplagt at konkludere, at de også tager sig af sikkerheden. Sådan er virkeligheden dog ikke helt.

Microsoft tager sig af vedligeholdelsen og patching af Server-infrastrukturen, så den del behøver vi ikke at bekymre os om, men der er ting i Office 365, som Microsoft ikke tager sig af, nemlig den del der ligger hos Office 365-kunderne. I denne artikel vil vi forsøge at give dig et overblik over de indstillinger i Office 365, som har indflydelse på sikkerheden i Office 365, og hvordan man kan bruge dem til at øge sikkerheden i vores Office 365 tenant.

Sikkerhedsværktøjer i Office 365

For det første er det værd at se på, om de indstillinger, mange justerer på i forsøget på at øge sikkerheden, også rent faktisk bidrager til en øget sikkerhed. Hvordan gør vi det? Microsoft har tilføjet en funktion til Office 365, som de kalder for ’Microsoft Secure Score’. På figur 1, kan du se en score fra en Office 365 tenant, som vi netop har oprettet. Som du kan se, ligger en nyoprettet Office 365 tenant ret langt fra en fornuftig karakter for sikkerheden. Lige nu har den nemlig blot 28 ud af 697 point.

Figur 1

Det ser ikke nødvendigvis særligt godt ud, men hvad kan vi som Office 365-kunde gøre for at forbedre det? Inden vi kaster os over at beskrive, hvad mulighederne er for at forbedre sikkerheden, vil vi gerne bruge nogle ord på at beskrive nogle af de sikkerhedsværktøjer, som vi kan anvende i Office 365.

Se også:  Et "meow" – og så er hele databasen væk

Microsoft har i snart mange år fokuseret på sikkerheden i deres produkter, og Office 365 er ingen undtagelse. Microsoft har f.eks. deres egen antivirusløsning, som de kalder for Microsoft ATP. Under udarbejdelsen af denne artikel er Gartner netop udkommet med deres analyse af antivirusprodukter fra de forskellige leverandører. I denne analyse er Microsoft ATP blevet positioneret i den øverste højre kvadrant af Gartners ’Magic Quadrant’ hvor de placerer dem, de ser som både ’Leders’ og ’Visionaries’.

Det er en position, som alle leverandører gerne vil være i, uanset hvilken service eller produkt de har i deres portefølje. Du kan se Gartners ’Magic Quadrant’ for antivirus leverandører på figur 2. Nu er sikkerhed andet og mere end bare antivirus, og i Office 365 kan vi som brugere anvende yderligere Office 365-værktøjer i vores sikkerhedspolitikker.

Se også:  Corona-vacciner kan blive bremset af it-kriminelle

Figur 2

På figur 3 kan du se to af dem, nemlig klassifikation af data samt DLP. Microsoft har allerede tilføjet nogle generelt følsomme datatyper til Office 365, som vi kan anvende på vores egen data. På figur 4 kan du se et udsnit af de følsomme datatyper, som Microsoft har tilføjet. Læg mærke til den blå knap, der hedder ’+Create’, med den kan vi tilføje vores egne definitioner på følsomme data til Office 365’s klassifikationsdata.

Figur 3

Figur 4

TAGS
It-sikkerhed
Microsoft Office 365
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S