Home » Software » Guide: Få bedre lyd uden at betale
Guide: Få bedre lyd uden at betale

Guide: Få bedre lyd uden at betale

Share
3 Flere indstillinger

Lad os nu se på indstillingsmulighederne forneden. Her finder man Amplify Level-indstillingerne. Man bør vælge Performance-funktionen her – ideelt set ønsker man ikke at øge lyden virtuelt, for det kan sommetider gå ud over klarheden. De to andre funktioner, Powerful og Extreme, øger begge lydstyrken. Hvis man synes, at den maksimale lydstyrke stadig er for lav, når man bruger Performance-funktionen, kan man prøve en af disse to muligheder. Extreme er den højeste.

>> Den næste mulighed, man får øje på, er lydeffekter. Sound Effects-udvalget kan variere fra pc til pc. Den første mulighed til pc’en er Sonic Studio 3. Når man klikker på den, bliver Sonic Studio 3 åbnet i et nyt vindue. Softwarens Studio-sektion fører til skærmbilledet Basic Mode. Her kan man lege med equalizere og oprette en skræddersyet equalizer. Hvis man lytter til musik, mens man justerer equalizerne, nærmer man sig den ideelle lyd. Nedenunder finder man Sonic Studio Effects, som man kan slå til og fra. Der er nogle færdiglavede effekter til musik, film, gaming og kommunikation. Dem kan man udvikle yderligere ved at lege med skyderne.

Se også:  Musikken bliver klædt i vinterfarver – B&O iser sine produkter

>> Så kommer vi til skærmbilledet Advanced Mode. Det er her, man finder Device Manager, som giver mulighed for at skifte mellem outputenheder, ligesom med Realtek Audio Console-skærmbilledet. Her finder man også Application Manager. Med den kan man indstille en equalizer til en specifik applikation. Hvis et bestemt spil for eksempel har for tung en bas, kan man indstille en equalizer til denne applikation med mindre bas, så er det problem løst.

>> Tilbage i Realtek-programmet har vi ved siden af Sonic Studio 3-funktionen Sonic Radar 3, men den får vi ikke brug for i denne guide, så det kan du tage roligt lige nu.

4 Standardformat

Nu skal vi til de tungere sager, nemlig den funktion, som man skal ændre, hvis man vil vide, om ens pc er indstillet korrekt, således at den kan levere den bedst mulige lydkvalitet. Default Format-indstillingen er gerne som standard sat til Low. Det er her, man kan finde sit audio-outputs samplerate og bitdybde. Jo højere bitdybden er, desto flere data bliver opfanget for at gendanne lyde mere nøjagtigt. Jo lavere bitdybde, desto mere information går der tabt, og kvaliteten bliver derfor ringere. Det samme gælder for samplerate – jo højere den er, desto bedre. Uanset hvad den højeste indstilling er, bør man vælge den. Det vil sikre, at man har den bedste lydkvalitet, man kan få.

Se også:  Pladespillere [STORTEST]: Giv dine vinyler de bedste vilkår

>> Nu, da vi er udstyret med en skræddersyet equalizer, burde vi være rustet til at få en bedre lydoplevelse. Kredsløbene arbejder nu så godt de kan og skaber optimal gengivelse. Det er egentlig ejendommeligt, at dette ikke er standardindstillingen …

TAGS
lyd
lydformatering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S