Home » Software » Guide: Få bedre lyd uden at betale
Guide: Få bedre lyd uden at betale

Guide: Få bedre lyd uden at betale

Share

Hvordan lytter du til musik? Sker det via øretelefoner, hovedtelefoner eller højttalere? Uanset hvad kan du indstille lydgengivelsen, så den sandsynligvis er bedre end nu. Her viser vi, hvordan du får den bedste lydkvalitet ud af din Windows-pc ved hjælp af Realtek Audio Console-software. Måske behøver du slet ikke købe en ny hovedtelefon for at få større musikoplevelser … 

1 Velkommen hjem

Lad være med at tage forhastede beslutninger, før du prøver at forbedre din lyd – denne guide kan måske spare dig penge. Hvis du har lyst til et par smukke hovedtelefoner, bør du nok først prøve dette. Hvis du vil have mere ud af dine eksisterende hovedtelefoner, kan nogle enkle justeringer måske få dem til at give dig den bedste ydelse, de kan levere. 

>> Den software, vi vil bruge til at løfte lydkvaliteten, er Realtek Audio Console (vores eksemplar er iført en ROG-skin, men din version bør ligne den). Kort sagt sætter den dig i stand til at justere din computers lydindstillinger med kun et enkelt program. Når du åbner det, bliver du præsenteret for hovedmenuen. Den viser alle dine afspilningsenheder, der også bliver opregnet på panelet til venstre. Ved hjælp af dette skærmbillede kan man skifte mellem outputs, hvis man har mere end ét, og man kan gøre det samme med inputs. Man kan også dæmpe lyden, ændre volumen på et udvalgt output eller input eller gå ind i de enkelte enheders indstillinger. Hvis man klikker på knappen Settings for den ønskede enhed, får man adgang til hovedindstillingerne for hovedtelefoner og højttalere.

Se også:  Musikken bliver klædt i vinterfarver – B&O iser sine produkter

2 Balance og impedans

Når man er på den valgte enheds menu, kan man se alle de indstillinger, som man kan ændre, så de passer til ens behov. Øverst på skærmen finder man enhedens hovedmenu – den giver stort set sig selv – efterfulgt af en Mute-knap, og derefter kommer muligheden for at justere balancen (venstre/højre). Det kan i nogle tilfælde være ret praktisk. Et gammelt par hovedtelefoner eller højttalere er måske blevet ubalancerede på grund af ælde, eller en enhed sender måske mere lyd ud end den anden. Derfor kan en beskeden justering hurtigt løse problemer. På den måde kan du måske udgå at smide dit gamle udstyr ud for tidligt.

Se også:  Pladespillere [STORTEST]: Giv dine vinyler de bedste vilkår

>> Under disse indstillinger kan man finde enhedens impedanstal. Det kan være vigtigt at kende dette tal, hvis man vil forstå, hvad man bør gøre for at forbedre lydopsætningen. Det kan meget hurtigt blive forvirrende, men her får du en lille smule videnskab: De fleste hovedtelefoner med et impedansniveau på 25 ohm eller mindre kræver mindre strøm for at skabe høje lydniveauer.

>> Hovedtelefoner med lav impedans virker bedst til bærbare formål såsom musikafspilning fra en mobiltelefon, laptop eller måske endda i forbindelse med gamingcontrollere. Det er grunden til, at de fleste hovedtelefoner har et lavt impedansniveau.

>> Når impedansniveauet begynder at stige, skal der mere strøm til at levere høje lydniveauer. Hovedtelefoner med høj impedans er beregnet til brug i hjemmet eller i et lydstudie. Når de bliver brugt med den rette DAC/forstærker, kan der blive skubbet mere lyd ud gennem hovedtelefonerne, hvilket giver klarere lyd, stærkere bas og generelt en bedre gengivelse. 

TAGS
lyd
lydformatering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S