Home » Styresystem » Guide: Din pc vil ikke starte – sådan løser du det
Guide: Din pc vil ikke starte – sådan løser du det

Guide: Din pc vil ikke starte – sådan løser du det

Share

Få din pc op at køre igen, hvis den ikke vil starte eller indlæse Windows korrekt. Vi viser dig hvordan …

Det er angstprovokerende – eller frustrerende – at opdage, at pc’en ikke vil starte. Det kan være alt fra en korrupt, men reparationsegnet, Windows-fil eller -indstilling, et hardwareproblem eller i værste fald enden på din Windows-installation eller din harddisk med alle dine data på.

Starter din pc, styrer Windows dig i retning af dets reparationsværktøjer. Har du et Windows-installationsmedium, kan du også starte med det for at få adgang til tilsvarende værktøjer. Der findes et automatisk opstartsreparationsværktøj i Windows 8.1 og 10, ellers gå til Genoprettelse for at rulle din pc tilbage til et tidspunkt, hvor det sidst fungerede ved hjælp af Systemgendannelse (se de følgende sider).

Yderligere to muligheder, hvis du bruger Windows 8.1 eller Windows 10, er ”Genoprettelse” og ”Nulstilling”, hvormed du kan udføre en reparationsinstallation af Windows uden at påvirke dine filer.

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret
Andre gendannelsesmuligheder

En nemmere, potentielt mere effektiv løsning er Lazesoft Recovery Suite (www.lazesoft.com/lazesoft-recovery-suite-free.html). Ikke alene er det et bredt udvalg af reparationsværktøjer, det kan også gendanne data, før du trækker stikket og geninstallerer fra bunden. Den trinvise vejledning på næste side viser hvordan. Kan Lazesoft ikke få din pc til at fungere igen, så prøv Aomai PE Builder (www.aomeitech.com/pe-builder.html), der opretter et genoprettelsesmiljø, som emulerer Windows-grænsefladen.

Tilgå din pc fra et Windows-lignende miljø, selv når det ikke vil starte med Aomei PE Builder.

Søg dybere

Du får en partitionsmanager, backup/gendannelses-værktøjer og flere bærbare redskaber såsom en browser, hvormed du kan søge dybere efter løsninger. Du kan også tilføje egne apps, for eksempel LibreOffice Portable (www.libreoffice.org/download/portable-versions/) til redigering af dokumenter, mens du forsøger at løse dit problem.

Se også:  Samsung Galaxy Book [TEST]: Overdådig bærbar til flot pris

Efter installation af Aomei PE Builder ledes du gennem processen med at forberede og oprette din gendannelsesdisk. Start herfra fra værktøjet (se trin 2 i vejledningen på næste side) for at få adgang til dit personlige gendannelsesmiljø.

Gå til Fejlfinding > Avancerede indstillinger, og find reparationsværktøjer.

Løs hardwareproblemer

Brug Lazesoft, hvis din pc tænder og når forbi opstartsskærmbillederne. Det hjælper med at afgøre, om din harddisk stadig er der (og genkendes). Når du ikke engang den indledende indlæsning, skal du, hvis pc’en ikke tænder, tjekke kabel og strømafbryderen på bagsiden. Intet held? Det kan være sikringen, kablet eller strømforsyningen, der skal udskiftes.

Slår strømmen til, skal du lytte efter ventilatorfaner og roterende diske. Næste fase er den såkaldte POST (Power On Self Test), som kontrollerer hardwaren på et grundlæggende niveau. Du hører måske en serie bip, får fejlkoder på skærmen eller, hvis du åbner kabinettet, ser lys på bundkortet. Disse tegn hjælper med til at diagnosticere problemet og giver hints om løsningen.

TAGS
computer problemer
pc
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S