Guide: Det hemmelige i Stifinder

Guide: Det hemmelige i Stifinder

Share
6 Skift standardprogrammer

En irriterende ting i Stifinder er, når du dobbeltklikker på filer, og de åbner i et uønsket program eller app. Undgå dette ved at højreklikke på filen og vælge ”Åbn med” i kontekstmenuen. Klik på linket ”Flere apps” for at vælge et andet program eller app. Dette gælder for alle filer af denne type, for eksempel .docx.

7 Deaktiver hurtig adgang

Er du ikke vild med “Hurtig adgang”, der lister nyligt brugte filer eller mapper, kan du fjerne den. Åbn Stifinder, vælg fanen ”Vis” og derefter Indstillinger > Skift mappe- og søgeindstillinger”. Under fanen ”Generelt” vælger du ”Denne pc” i rullemenuen. Klik på ”Anvend”, og klik ”OK”. “Hurtig adgang” er nu fjernet fra Stifinder.

Se også:  Guide: Find en stjålet Windows-computer
8 Skjul navigationsruden

Mens båndet i Stifinder er et praktisk værktøj, kan det være lidt overvældende og til tider svært at finde rundt i. Du skjuler navigationsruden ved at klikke fanen ”Vis” og derefter ”Navigationsrude” i venstre side: Fjern markeringen og navigationsvinduet i sidepanelet vil nu fylde en mindre del i Stifinders vindue.

9 Tilpas “Hurtg adgang”

Du kan tilføje filer og mapper til “Hurtig adgang” for nemt at tilgå ofte brugte filer. Vælg den fil eller mappe, du vil have vist. Gå til fanen ”Hjem”, og højreklik på ”Fastgør til Hurtig adgang”. En rullemenu vises. Vælg ”Føj til værktøjslinjen “Hurtig adgang”. Du kan også vælge at vise eller skjule linjen i båndet.

Se også:  Guide: Få den nye printer på nettet
10 Vis biblioteker

Som standard viser Windows 10 ikke biblioteksmapper. Vil du have dem vist, kan du nemt tilføje dem til navigationsruden. Gå til fanen ”Vis” i Stifinder. Vælg rullemenuen under ”Navigationsrude” ude til venstre. Klik på ”Vis biblioteker”. Når dette er markeret, vises biblioteker i bunden af navigationsruden.

Del denne