Home » Styresystem » Guide: Det hemmelige i Stifinder
Guide: Det hemmelige i Stifinder

Guide: Det hemmelige i Stifinder

Share

Her løfter vi sløret for nogle af de bedst bevarede hemmeligheder i Stifinder, som på en gang er et simpelt program og et værktøj fyldt med praktiske fordele

De fleste af os åbner Stifinder i Windows uden at tænke ret meget over det. Men faktisk er det langt det mest brugte program i hele styresystemet. I bund og grund er Stifinder bare, hvad navnet siger: Det finder en sti hen til de filer, du har brug for. Du får en simpel navigation og kan gemme dit arbejde, dine fotos og meget andet.

Men det er kun en lille del af alt det, som Stifinder i det hele taget kan. I denne guide kigger vi på de mere avancerede muligheder. Vi fortæller om avanceret søgning af filer, som er gemt på bestemte tidspunkter. Vi fortæller også, hvordan du får vist langt mere detaljerede oplysninger, for eksempel filendelser og seneste ændringer. Du kan endda forenkle brugerfladen ved at benytte værktøjet “Hurtig adgang”. Det fortæller vi også om i denne guide.

Se også:  Sådan ser Windows' nye startmenu ud
1 Vis filendelser

Windows skjuler filtypenavne så som .docx, så du ikke ved en fejl fjerner dem. Men det kan være upraktisk. Du kan ændre dette ved i menuen “Vis” at klikke Indstillinger > Skift mappe- og søgeindstillinger. Klik på “Vis”. Under “Avancerede indstillinger” fjerner du markeringen ud for “Skjul filtypenavne for kendte filtyper”. Klik på “Anvend”.

2 Få et mere detaljeret billede

Filer vises som simple ikoner, hvilket gør det vanske-ligt at navigere i et stort antal dokumenter. For mere detaljeret visning vælger du fanen ”Vis”, derefter ”Detaljer” under ”Layout”. Nu vises sidste ændringsdato, filens størrelse og type. For at finjustere højreklikkes på en kolonneoverskrift. Sæt kryds ud for den ønskede information.

3 Søg smartere

Har du mange data, så brug søgefeltet øverst til højre og indtast filnavnet. Kan du ikke huske det, understøtter Stifinder avancerede forespørgsler. Klik i søgefeltet øverst til højre for at åbne fanen ”Søg”. Her kan du vælge at søge på filer ændret i indenfor en bestemt tidsperiode, type størrelse og ”Andre egenskaber”.

Se også:  Kæmpe Windows-opdatering kan hentes nu
4 Gem dine søgninger

Søgninger kan gemmes og bruges senere. Indtast en forespørgsel i søgefeltet eller brug mulighederne under fanen ”Søg”. Klik på ”Gem søgning” under Indstillinger og gem søgningen som om, det var en fil. Find dem i din brugermappe under ”C:\Users\<brugernavn>\Søgninger”. Højreklik på en og vælg ”Fastgør til Start”.

5 Nemt valg af filer

Vælg alle filer i en mappe ved at holde tasterne Ctrl+A nede eller vælge ”Markér alt” fra området ”Vælg”. Skal du bruge alle, undtagen et par filer, vælger du alle og holder derefter Ctrl-tasten nede. Klik på de individuelle filer for at fravælge dem. Vælg flere ved hjælp af Skift-tasten, og klik på de første og sidste filer.

TAGS
stifinder
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S